Sport

2014.06.16. 10:10

Íjászat: Következhet a diákolimpia

Hévíz - Közel egyéves előkészítés után a közelmúltban sikerült megszervezni a zalai fürdővárosban az íjászok számára a hazai pálya GP-versenysorozatának egyik fordulóját , illetve a nemzetközi Duna Kupát.

Kerkai Attila

A hévízi labdarúgópályák kialakított pályán előbb a serdülők mérték össze tudásukat és a Hévíz SK versenyzői ismét érmesek lettek. Az olimpai számban Bencsik Márk arany -, Szüts Mátyás ezüstérmet szerzett. Dancsák Dénes pedig a reflex kategóriában második helyen végzett.

A nemzetközi mezőny színvonalas viadalon jutott túl, a képen az egyik célratartás az olimpiai szám versenye közben. Fotó: Sámel József

– Ezen eredmények tükrében jó eséllyel indulunk a GP sorozat harmadik, egyben záró fordulóján, amelyet Budapesten, augusztusban rendeznek meg – mondta Bencsik Péter, az egyesület vezetője.

A másnapi felnőtt küzdelmek előtt Papp Gábor, Hévíz polgármesetere köszöntötte a közel hetven résztvevőt, s a magyarok mellett Ausztriából, Szlovákiából érkeztek indulók. Bencsik Péter, a Hévíz SK elnöke és Vánky Sebastián,  a Magyar Íjász Szövetség Elnöke is azt emelte ki, hogy ez a nemzetközi verseny csak négy évente kerül megrendezésre Magyarországon, s ezért is különleges A Hévíz SK versenyzőinek jó alkalom volt arra, hogy a nemzetközi versenyzésben kipróbálhassák magukat, ráadásul a z idősebbek, azaz a kadett és az ifjúsági korosztályokban.

A nemzetközi mezőny tagjai pedig elégedettek voltak a rendezéssel, amit külön is jeleztek a szervezők felé.

– Sokat tanultunk a versenyből, jó tapasztalatszerzés volt ez két versenyzőnk, Szüts Mátyás és Bencsik Márk számára a közelgő diákolimpia döntő előtt. Hévíz város hírnevéhez méltó versenyt tudtunk szervezni, s örömünkre szolgált, hogy az önkormányzat mellénk állt a szervezésben – összegezett Bencsik Péter.

A diákolimpia pedig már a nyakukon van, hiszen a hét végén rendezik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!