Sport

2015.06.21. 18:30

Igazán jó hétvége volt - Rekordlétszám a nyolcadik karosi Tour -on

Zalakaros - A Mapei Tour de Zalakaros kerékpáros dél-zalai körverseny idén sem hazudtolta meg magát: profi kerekeseknek és családoknak is kikapcsolódást nyújtott.

Kerkai Attila

A mezőny három távon mérhette össze erejét és tudását a zalai lankák között, így a vasárnap délelőtti startoknál a Karos Spa Kis-Balaton családi túra a 33 kilométert, a 7 Vezér Teljesítmény túra a 60 kilométert, míg a Bianchi Zalakoros maraton a 127 kilométeres távot takarta.

A családi próba báját nem vette el szigorú időmérés, de 60 kilométeren már nagy csaták zajlottak. A zalai TEKER Egyesületből Vastag Marcell például nem csupán saját kategóriáját és korcsoportját nyerte meg, de abszolútban is az élen zárt. Szekeres Dorina a hölgyek mezőnyében nem engedett senkit maga elé, és maradva a zalai sportolóknál: 127 km-en Simon Péter a férfiaknál másodikként jött be, Kiskó Gábor pedig hatodik lett igaz, ők már nem a megye klubjainak kötelékben kerékpároznak.

- Úgy érzem, roppant jól sikerült a hétvégénk - értékelt Jankovics Ferenc, a rendező TEKER Egyesület vezetője. Ezt azért is nyugodtan mondhatom, mert közel másfélezren pattantak nyeregbe, az időjárásra sem panaszkodhattunk, és ami még nagyon lényeges: baleset nélkül tudtuk le a versenyeket.

Pontosan 1339 indulót regisztráltak Karoson, amivel a nyolcadik karosi Tour rekordot döntött ezen a téren. Külön érdekesség, hogy az elit kategóriában a férfiaknál szlovén győzelem született, míg a hölgyeknél a romániai születésű, de két-éves kora óta Magyarországon élő, de román színekben kerekező Tache Marike nyert egy dán klub színeiben.

Mapei Tour de Zalakaros, Bianchi Zalakaros Maraton, 127 km. Végeredmény. Férfiak: 1. Obal Primoz (szlovén, Tropovci KM) 3:11:37 óra, 2. Simon Péter (Cube-Csömör) 3:12:06, 3. Pályi Csaba (DKSI) 3:12:10. Nők: 1. Tache Marike (romániai, Team Milawo) 3:32:07, 2. Karancsi Zita (Team 3K) 3:56:16, 3. Mayer Tímea (Mecsek Maraton Team) 3:56:19.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!