Sport

2017.08.11. 18:35

Horvát centert igazolt a ZTE KK

ZALAEGERSZEG Két kisember után a magas poszton is van már légiósa csapatunknak - adta hírül péntek reggel a férfi kosárlabda NB I A-ban érdekelt Zalakerámia-ZTE KK honlapja.

Zalai Hírlap

A cikk szerint Bencze Tamás vezetőedző és segítője, Heinrich Róbert az elmúlt időszakban rengeteg játékos elemzését és videóját nézte végig, hogy megtalálja az alakuló egerszegi gárda center posztjára a megfelelő embert.

- Több ajánlatot is elküldtünk - mondta el Bencze Tamás. - Voltak, akiknek az anyagi igényei voltak túlzottak, mások a nemzetközi kupaszereplés hiánya miatt nem jöttek Egerszegre, vagy egyéb okból nem akartak Magyarországon játszani.

A kitartásnak azonban meglett az eredménye, a ZTE KK ugyanis végül szerződtette a 26 éves horvát Ivica Radicot: a 208 centiméter magas játékos hazája U18-as és U20-as válogatottjának is tagja volt annak idején.

Ivica Radic az olasz másodosztályból érkezik Fotó: ztekosar.hu

A játékos korábban megfordult a KK Kvarner, a KK Zagreb, az FCM Ferentino (olasz), a Viola RC (olasz), a Benfica (portugál), az F. Kontatto Bo. (olasz), a Virtus Bologna (olasz) és az Umana (olasz) csapatánál is.

A megelőző szezont a Viola Reggio Calabria olasz másodosztályú alakulatánál kezdte, ahol 21 mérkőzésen 17,7 pontot és 11,4 lepattanót átlagolt. Idén februárban, szezon közben váltott csapatot a ligán belül, és az FMC Ferentino színeiben 8 meccsen átlagban 11,3 pontra és 7,5 lepattanóra volt képes.

A zalai klub ügyvezetője, Stárics Kornél úgy tájékoztatott, hogy a horvát játékossal fix egyéves szerződést kötöttek. A center a többi légióssal (Rayshawn Simmons, Braxton Reeves) együtt augusztus 20-án csatlakozik a ZTE-hez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!