Sport

2015.09.05. 17:29

Horgászvezetők gébárti versenye

Sok éve hagyomány, hogy a Horgászegyesületek Zala Megyei Szövetsége (HZMSZ) ősszel amolyan évadzáró versenyt rendez az égisze alatt működő szervezetek vezetőinek. Az idei programot szombaton bonyolították le a megyeszékhelyi Gébárt-tónál.

Varga Andor

Zalában 43 horgászegyesület működik, összességében csaknem 8500 taggal tudtuk meg a helyszínen Makovecz Tamástól, a HZMSZ elnökétől, aki sorsolás szeszélye folytán, de posztjához méltó módon két csapattársával az egyes horgászhelyen versenyzett.

- Közeledve a szezon vége felé, elégedettek lehetünk az évad történéseivel - összegzett kérdésünkre az elnök. - Az elmúlt három évben egyre nőtt a taglétszámunk, a költségvetésünk, és ennek következtében haltelepítésre is egyre többet költhettünk.

A győztes a Zala Peca Horgászegyesület triója lett, 11,3 kilogrammos összfogással. Balról: Makovecz Tamás, Varga András; Tuboly Béla

A megyei szövetség teljes versenyprogramot is lebonyolít, minden létező korosztályban és kategóriában, a szombati, szezonzáró viadal pedig elsősorban nem is a horgász-teljesítményről, hanem a baráti együttlétről szólt. Ennek jegyében a versenyt közös ebéd zárta, melynek során ugyancsak hagyományosan átadták a Zala megye Horgászsportjáért díjat.

Ezt Komáromy Zsolt, a megyeszékhelyi Zalatej Horgászegyesület vezetőségi tagja kapta meg, aki többszörösen is rászolgált az elismerésre: az öko-horgásziskola koncepciójának, valamint a Gébárti-tó 15 éves hasznosítási tervének kidolgozásával, illetve horgásztáborok szervezésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!