24. Decathlon Mountain Man Mara­thon

2018.12.14. 20:34

Vasárnap „próbafutás” a hegyimaraton előtt

Ahogy több mint két évtizede mindig, az év vége közeledtével javában készülnek az egerszegi Szilveszteri Hegyimaratonra (az idei hivatalos nevén 24. Decathlon Mountain Man Mara­thon) amit ismét megelőz a „próbafutás” vasárnap.

Kerkai Attila

Résztvevők tartanak Bazita felé a tavalyi viadalon Fotó: Katona/Zalai Hírlap

A december 31-i versenyre már lehet nevezni, és a szervezőktől (Zalatriatlon és Zalaegerszegi Aszfaltszaggatók SE) megtudtuk: akár hatszáz induló is érkezhet a viadalra. Jakabfy Zoltán, a Zalatriatlon részéről azt mondta: egyre szélesebb körben ismerik a via­dalt, és így mind többen vágnak neki a kihívásnak.

Résztvevők tartanak Bazita felé a tavalyi viadalon Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Az ugyancsak hagyományos pályabejárás, amikor a szervezők csapata próbaképpen végigfutja a hegyimaratont, vasárnap következik. És a futáshoz bárki csatlakozhat.

– Kiváló alkalom a pályát még nem ismerők számára, hogy felmérjék a terepet, de a rutinos hegyimaratonisták ráhangolódhatnak az eseményre – jegyezte meg Jakabfy Zoltán. – A tempót úgy választjuk majd meg, hogy mindenkinek kényelmes legyen. És persze a teljes távot sem kötelező teljesíteni mindenkinek.

Indulás tehát vasárnap (december 16.) 9 órakor az egerszegi uszodától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában