Sport

2011.06.25. 09:22

Hollé Sára is indul az Eb-n

Nagy öröm érte a fürdővárosi lovasokat, mert Hollé Sára, a Hévíz SK reménysége a 7 éves Castilio-Z nevű lovával képviselheti Hévízt és Magyarországot az ifjúsági díjugrató Eb-n, melyhez a Magyar Díjugrató Szövetség biztosította a feltételeket.

Bóbics László

A portugáliai Comportában a július 4-10. között megrendezésre kerülő ifjúsági díjugrató lovas Európa-bajnoksághoz közeledve, a tehetséges lovas így beszélt a nagy erőpróba előtt:

- Négy hete németországi Oberwalhen-ben edzek, egy kint élő magyar származású lovas szakember segítette a felkészülésemet - kezdte Sára. - Szerencsénk van, mert térítésmentesen bocsátotta a rendelkezésünkre az Eb színhellyel szinte megegyező talajú pályákat, és ami még nagyon fontos, napi 4-5 tréninglovat és szaktudását biztosított számomra.

- Kint is indultak versenyen?


- Igen, Oberwalhenben egy nemzeti felnőtt viadalon, ahol a 118 indulóval rendezett 1,25 cm-es magasságú pályán hibátlan teljesítéssel 3. helyezést értem el.

- Hogy sikerült a felkészülés?

- A mezőny egyik legfiatalabb lovával vágok neki az Eb-nek, velem együtt a lovam is kevés nemzetközi rutinnal rendelkezik. Remélem nem viseli meg a négynapos út, hiszen ilyen messzire még soha nem utazott. Ha tartja a jó formáját, akkor szeretnék tisztességgel helytállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!