Jobb teljesítményre lesz szükség

2020.01.27. 21:12

Hiányzott az átütőerő is a ZTE FC játékból

Ahogy tudósításunkban is írtuk, annál többre, jobb teljesítményre lesz szüksége a ZTE FC NB I-es labdarúgócsapatának, mint amit szombaton idehaza a Diósgyőr ellen elszenvedett vereség (1-3) alkalmával nyújtott. Nemcsak az eredmény, de a mutatott játék is csalódás volt.

Kerkai Attila

Bobál Gergely (kékben) a diósgyőriek szorításában. A zalai csatár a tizenegyeset belőtte, de nem sikerült megőrizni az előnyt

Fotó: Katona Tibor

Nagyon nem kell magyarázni, hogy miért rossz és csalódást keltő ez az eredmény a ZTE FC szempontjából. Hazai pályán, egy közvetlen riválistól kapott ki az egerszegi csapat, pedig ha behúzza a három pontot, akkor egyrészt beelőzte volna a DVTK-t, másrészt a másik kiesőjelölttel, a Pakssal szemben is lépéselőnybe kerülhetett volna. Éppen azzal a Pakssal szemben, amelynek szombaton lesz a vendége…

Bobál Gergely (kékben) a diósgyőriek szorításában. A zalai csatár a tizenegyeset belőtte, de nem sikerült
megőrizni az előnyt
Fotó: Katona Tibor

De ne menjünk ennyire előre. A ZTE FC játéka azért volt most csalódást keltő, mert igazából nem lehetett azt látni, ami az ősszel jellemezte, vagyis, hogy játékban felvette volna a kesztyűt az ellenféllel. El kell ismerni, jobb volt a DVTK, és hatékonyabban is futballozott. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy a diósgyőriek a három góljuk mellett még lőhettek volna ugyanennyit, amilyen lehetőségeik voltak, ám egy futballmeccsen nem minden helyzetből születik gól. Például adódtak a zalaiak előtt is, ám ezek nem igazán voltak ziccerek, s főleg a támadásépítésben láttuk most a hiányt. És még csak nem is plusz kellett volna, csak annyi, hogy a korábban látottaknak megfelelően támadjanak a zalaiak. Akkor a diósgyőri védelem sem tűnt volna talán ennyire magabiztosnak. Mert az volt, ez tény, ám igazából nem lett próbára téve…

A ZTE FC csak büntetőből tudott betalálni, aztán gyorsan jött a válasz és a fordítás is. A Diósgyőr vezető gólja előtt Bedi Bence szabálytalankodott sárgát érően, ebből jött az a szabadrúgás, aminek a végén Polgár Kristóf éppen Bedi feje fölül (talán rá is támaszkodva) bólintott a kapuba.

Kár volt szabálytalankodni?

– Talán el lehetett volna kerülni – ismerte el Bedi Bence, amikor erről kérdeztük. – Gyorsan elvégezték a szabadot, a labda pedig annyira jól érkezett a kapu elé, hogy hiába léptem vissza menteni, a diósgyőri fiú sokkal nagyobb lendülettel érkezett, és egy méterről a kapuba fejelt. – Sajnos nem sikerült ezen a meccsen megfelelően támadnunk, kikaptunk, de el kell felejteni gyorsan. Tudom, hogy ez ilyenkor furcsán hangzik, de mi mást lehet tenni. Megyünk Paksra, most arra kell koncentrálni. A hibákat kielemezzük, mert muszáj, hogy ne kövessük el újra őket.

Dobos Barna, a ZTE FC vezetőedzője egyébként kitért a mérkőzés után a kapott gólokra is. Két pontrúgás, két gól, ezek hárítására készülni lehet, s ahogy a szakvezető mondta, lehetne játékosokat elővenni értük, de minden találatot nyilvánvalóan hiba előz meg, s ezeket közösen kell kijavítaniuk. A találkozó végén a közönség egy része véleményt formált a látottakról, nem éppen hízelgő jelzővel illetve a csapatot. Korai még? – erről is kérdeztük a szakvezetőt.

– Egy kicsit még korainak érzem, mert ha történetesen ma nyerünk, akkor sem dőlt volna még el a bennmaradás sorsa. És nem is az első három tavaszi forduló után, hanem a legvégén kell két csapatot megelőzni. A Diósgyőr például három egymást követő évben is az utolsó fordulóban harcolta ki a bennmaradást. Jelenleg az első és a másodosztály között nagy a különbség, mi feljutók vagyunk ebben az évben, az gondolom, hogy kell a türelem a csapatnak – válaszolt a kérdésre Dobos Barna.

Szombaton Pakson kiderül, hogy mit szűrtek le az első tavaszi meccsből. Összességében jobb játék kell, mert enélkül nem lesz esély az áhított célt elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!