Sport

2019.07.10. 20:00

Hévíz SK: az ősz végére jön a válasz...

Megkezdte a felkészülést az NB III-as bajnokságra a Hévíz SK labdarúgó- együttese is, amely mint ismert, a sikertelen osztályozó után úgy jutott fel, hogy az MLSZ feltöltési listáján az első helyre került. Ám mindez nem változtat a lényegen, a fürdőváros csapata három év után visszajutott a magyar labdarúgás harmadik vonalába.

Kerkai Attila

Damina László edző (hátul) az alapozás elején az erőnlétre helyezi a hangsúlyt Fotó: Szekeres

A felkészülést nem csak, hogy megkezdte Zala megye legutóbbi bajnoka, hanem annak a kellős közepén jár… Igaz, a játékosok az NB III-as osztályozó miatt sokat nem is pihenhettek a nyáron. Annyi változás történt eddig, hogy Ruzsik Ferenc, Meidl Zalán, Péntek Botond és Varga Márk távozott az együttestől. Két érkezőről tudott beszámolni Damina László vezetőedző. Németh Erik a ZTE FC U19-es csapatától csatlakozik hozzájuk, Czirjék Zoltán kapus pedig a Tarr-Andráshidától.

Damina László edző (hátul) az alapozás elején az erőnlétre helyezi a hangsúlyt Fotó: Szekeres

– Vannak még tervezett igazolások, így próbajátékosok is készülnek velünk – mondta el érdeklődésünkre Damina László. – Velük kapcsolatban szombatig döntünk arról, hogy kik jelenthetnek erősítést. A legnagyobb igazolásunk viszont az, hogy a keret nagy része egyben maradt. Három hét van vissza az első bajnoki mérkőzésig, elsősorban taktikai edzéseink vannak. A legfontosabb, hogy az újonnan érkezők minél hamarabb elsajátítsák a csapatunk kialakított stílusát és játékmodelljét. Kondicionálisan folyamatosan készültünk a magasabb osztályra, azon folyamatosan emelünk hétről hétre. Ezen területen az érkező, illetve próbajátékosok felmérése után a kompenzációra és felzárkóztatásra fektetjük a legnagyobb hangsúlyt. Játékosaim lelkiismeretesen készülnek, mindent megtesznek, hogy a magasabb osztályban bizonyítsák, hogy nem érdemtelenül jutottak oda. Tisztában vannak vele, hogy mi most egy felkért csapat jelzőt kaptunk, de erre választ kell adniuk. Az ősz mottója pedig a magunk részéről az lesz: A válasz!

Nos, ez alapján mi is várjuk a választ az ősz végére. A Hévíz további tervezett edzőmérkőzései a bajnoki rajtig (az elöl álló csapat mindig a házigazda). Július 13. (szombat), 18.00 NK Mladost Komet Prelog (horvát)–Hévíz SK. Július 17. (szerda), 17.30: Nagyatád–Hévíz. Július 21. (vasárnap), 10.00 Balatonfüred–Hévíz. Július 28. (vasárnap), 18.00 Medimurje Cakovec (horvát)–Hévíz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában