Még bíznak benne, hogy az NB I B-ben folytatják

2019.05.21. 19:58

Hazai vereséggel búcsúzott a Tungsram

Egy már gyakorlatilag tét nélküli NB I B-s férfi kézilabda bajnokin fogadta a Tungsram SE Nagykanizsa a Veszprémi KKFT Felsőörs gárdáját, és a nagykanizsaiak vereséggel búcsúztak a Nyugati csoport idei küzdelmeitől.

Kühne László

Pál Ádám (kékben) az utolsó meccsen jól teljesített Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Tungsram SE Nagykanizsa–Veszprémi KKFT

Felsőörs 19-25 (7-11)

Nagykanizsa, 130 néző. Jv.: Horváth Z., Simó.

Tungsram: Balogh Á. – Kovacsics 2, Nagy A. 1, Bécsi 5, Hári, Pál Á. 5/2, Bándi 1. Csere: Miklós (kapus), Csabai 1, Kiss G., Jónás, Csalló 2/1, Balogh P. 1, Bazsó P. 1, Kisgéczi, Vadász. Edző: Gazdag Tibor.

A negyedik helyen álló vendég kézilabdázók apró lépésekkel, de folyamatosan növelték előnyüket az első fél­időben, majd a játékrész végéhez közeledve a 11-6-os vezetésük már tekintélyesnek volt mondható.

A második harminc perc során a zárkózási kísérletek hazai oldalról megvoltak ugyan, de a kanizsaiak meg­érezték Gyimesi Máté és Tóth Károly hiányát is. A Veszprém megyeiek nem engedték igazán közel eredményben a vendéglátókat, akik végül a tizenegyedik helyen fejezték be az NB I B Nyugati csoportjának küzdelmeit.

Pál Ádám (kékben) az utolsó meccsen jól teljesített Fotó: Szakony/Zalai Hírlap

Gazdag Tibor: „Két meghatározó játékosunk is sérült volt, így vágtunk neki a mérkőzésnek, ami elég érdektelen volt, mert tét nélküli volt mindkét csapatnak. Ahogy ilyenkor lenni szokott, nem nagyon tudtuk kellő hőfokra hozni magunkat. Utólag visszatekintve nem jöttünk ki jól abból, hogy nem volt csarnokunk fél évig, és gyakorlatilag idegenben játszottunk zsinór­ban öt meccset, így a második fél évre maradt a nem kis nyomás az együttesen a tabellán való előrelépést illetően. Dicséret a csapatnak az egész éves munkáért, a kitartásáért, innentől abban bízunk, hogy nem vállalja minden feljutó a másodosztályt, mert csak ebben az esetben tudunk bent maradni. Ez még a jövő zenéje, szurkolóinknak mindenesetre köszönjük a biztatást.”

Jók: Bécsi, Pál Á.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában