nba

2018.03.26. 08:57

Hazai pályán kapott ki a címvédő

A címvédő Golden State Warriors otthon sima vereséget szenvedett a Utah-tól az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) vasárnapi játéknapján.

CHICAGO, USA - JANUARY 17: Kevin Durant'ta (35) of Golden State Warriors in action during the NBA basketball match between Chicago Bulls and Golden State Warriors at the United Center in Chicago, Illinois, United States on January 17, 2018. Bilgin S. Sasmaz / Anadolu Agency

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Bilgin S. Sasmaz

Az oaklandiek négy alapemberük nélkül léptek pályára, Kevin Durant, Draymond Green, Klay Thompson és a kétszer is az idény legjobbjává választott Stephen Curry ugyanis sérült. Utóbbi térdproblémák miatt még az április 14-én kezdődő rájátszás első fordulójában sem állhat majd Steve Kerr vezetőedző rendelkezésére. A Jazz ellen így a gárda legjobbja a 17 pontos Quinn Cook lett.

A tavaly nagydöntős Cleveland sorozatban öt sikernél tart, a brooklyni meccsen LeBron James 37 ponttal és 10 lepattanóval remekelt. A Cavaliers ásza tizedik alkalommal gyűjtött egy idény alatt 2000 pontot, erre korábban csak a legendás Michael Jordan és Karl Malone volt képes.

A ligaelső Houston végig vezetve verte az Atlantát, a texasiak egyhuzamban kilencedszer nyertek, és az NBA történetében 18. csapatként állnak 60 győzelemmel 74 mérkőzés után. A Rockets vezére, James Harden – aki 31 pontos átlaggal vezeti a mesterlövészek rangsorát – mindössze három negyed alatt 18 ponttal, 15 gólpasszal és 10 lepattanóval tripla duplát ért el. A Hawks utóbbi tíz meccsén csak egy győzelmet aratott.

A Miamit hosszabbítás után legyűrő Indiana az elmúlt nyolc szezonban hetedszer jutott tovább a rájátszásba. A Heat trénere, a kétszeres bajnok Erik Spoelstra karrierje első találkozóját hagyta ki vezetőedzőként, miután kórházi kivizsgálásra kísérte el feleségét.

A Los Angeles Clippers 18 pontos hátrányból fordított Torontóban, de a kanadaiak így is a mezőny legjobb hazai mutatójával rendelkeznek 30 győzelemmel és 7 vereséggel.

Eredmények:

Golden State Warriors-Utah Jazz 91-110

Indiana Pacers-Miami Heat 113-107 – hosszabbítás után

Brooklyn Nets-Cleveland Cavaliers 114-121

Milwaukee Bucks-San Antonio Spurs 106-103

Sacramento Kings-Boston Celtics 93-104

Toronto Raptors-Los Angeles Clippers 106-117

Washington Wizards-New York Knicks 97-101

Oklahoma City Thunder-Portland Trail Blazers 105-108

Houston Rockets-Atlanta Hawks 118-99

Borítókép: Kevin Duranték nem lehettek ott a pályán.

AFP / Anadolu Agency / Bilgin S. Sasmaz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában