kosárlabda

2019.02.09. 21:00

Hatalmasat küzdött a ZTE NKK Szekszárdon

A 17. fordulóban az azonos mutatóval álló Szekszárdhoz látogatott a ZTE NKK. A vendégek meghatározó játékosai, Horti Dóra és Evanthia Maltsi sem játszott. Ennek ellenére végig kiélezett csatára kényszerítették a hazaiakat és csak a végjátékban dőlt el a mérkőzés.

Jóna István

Fotó: Katona Tibor

Atomerőmű KSC Szekszárd- ZTE NKK 64-58 (15-11, 17-16, 18-21, 14-11)

Szekszárd Városi Sportcsarnok, Jv: Kapitány Gellért, Goda László, Gál János (Páli dr. Kálmán)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 12/3, Eldebrink 8, Gereben 7, Mansare -, Bishop 15, csere: Theodoreán 3/3, Bálint 5/3, Dojkic 1, Mccall 13, Kis -, edző: Zeljko Djokic

ZTE NKK: Koizar 11/6, Kovács 8/6, Pusztai 14, Hegedüs-Őri 7, Parker 6, csere: Ndiba 5/3, Gáspár-Szalay 2, Benke 5/3, edző: Gáspár Dávid

Gereben kosaraival került előnybe a találkozó elején a Szekszárd (4-0). A megszokott kemény védekezést nehezen tudták feltörni a vendégek. A 2. percben Koizar büntetőjével kezdték meg a pontgyártást a zalai lányok (4-1). Továbbra is a KSC játszott pontosabban és Bálint közelijével már hét ponttal vezettek a negyed derekán (10-3). Ndiba hármasával és Hegedüs-Őri duplájával pillanatok alatt felzárkózott a ZTE (10-8). Gyorsan jött a válasz is és egy 5-0-s rohanással próbáltak elszakadni ellenfelüktől a vendéglátók (15-8). Nagy ritmust diktáltak a csapatok, amibe azért sok volt a hiba is. A negyed végén Ndiba büntetőjével és Koizar közelijével zárkózott a ZTE NKK (15-11).

Fotó: Katona Tibor

A második negyed elején Theodoreán hármasával nyitott a hazai csapat, majd felváltva potyogtak a kosarak. A 13. perc elején McCall kosarával újra hét ponttal ellépett a KSC, ami után Gáspár Dávid időt kért (22-15). A rövid taktikai szünet után Pusztai egy remek befutásból faragott a vendégek hátrányán, majd Studer egy hármassal verte vissza a felzárkózási kísérletet (25-17). Parker és McCall nagyot küzdött a gyűrű alatt. Nem hagyta magát leszakítani a ZTE és a 17. percre Pusztai és Parker pontjaival négy pontra zárkóztak (27-23). Hazai időkérés után Benke hármasával egy pontra fogyott a KSC előnye (27-26). A félidő hajrájában pontosabban játszottak a hazaiak és ötpontos előnnyel mehettek nagyszünetre (32-27).

A második félidő elején McCall és Gereben pontjaival tíz pont fölé nőtt a KSC előnye (39-27). A ZTE NKK csak három perc elteltével tudott kosarat szerezni Benke révén. A negyed feléig sikerült állandósítania a hazaiaknak a kétszámjegyű különbséget (43-31). A 27. percben Koizar hármasával indította el hajráját a vendégcsapat. Koizar újabb hármasával és Pusztai közelijével felére csökkent a hazaiak előnye (47-41). A negyedből már csak fél perc volt hátra, amikor Kovács szerzett egy távolit, amire még Bishop válaszolt egy közelivel, majd egy utolsó pillanatos Kovács hármassal lőtávolba kerültek a vendégek (50-47). Három perc alatt 13 pontot szerzett a ZTE NKK, amivel visszajött a meccsbe.

A záró felvonás feszült, parázs csatát hozott. Eldebrink és Parker váltott kosarat, majd Bishop büntetőzött pontosan (54-49). A 34. percben Koizar duplájával és Pusztai büntetőivel egy pontra olvadt a KSC előnye (54-53). Hatalmasat küzdöttek a vendégek. Eldebrink és Pusztai szerzett egy –egy közelit, majd McCall pontjaival próbált elszakadni a Szekszárd (60-56). Másfél perccel a vége előtt időt kért a ZTE, majd Pusztai szerzett egy közelit (60-58). Az utolsó percben már nem sikerült kosarat szereznie a zalaiaknak, míg a hazaiak Studer és Bishop révén biztosították be győzelmüket (64-58).

A ZTE NKK nagyot küzdött és elérte, hogy az egymás elleni mérkőzések terén (hazai pályán 75-67-re nyertek) jobbak, ami az alapszakasz végén még sokat érhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában