Sport

2017.06.30. 19:15

Hat fordulóból álló versenysorozat

KORONGLÖVÉSZET Egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a koronglövészet mint verseny- és szabadidős sport iránt, a 2015-ben alapított Berúgsz-Jáger Team Lövész Egyesület zalalövői lőterén évente már három nagy versenyt is rendeznek. Ezek egyike a legjelentősebb dunántúli versenysorozatnak képezi részét.

Gyuricza Ferenc

A Pannonia Superior Kupa elnevezésű, hat fordulóból álló versenyt idén már másodjára szervezik meg. A sorozat lényege, hogy hat kiemelt fontosságú dunántúli lőtéren tartanak önálló versenyeket, ám ezek ponteredményeit összesítik, és így gyakorlatilag bajnoki sorozattá fűzik fel az önálló rendezvényeket. Jelenleg felénél tart a sorozat, s mint azt Bécs Róbert, a Berúgsz-Jáger Team Lövész Egyesület elnöke lapunknak elmondta, az egyes helyszíneken általában 15-20 csapat lövészei jelennek meg.

- Maga a kupasorozat igen színvonalas, hiszen a Dunántúl legjobb koronglövői vesznek részt azon - magyarázta Bécs Róbert. - Azok a sportolók, akik közül néhányan ott lesznek a Galgamácsán rendezendő világbajnokságon is.

Németh László (jobbról, a kép előterében), a Berúgsz-Jáger Team Lövész Egyesület egyik legeredményesebb versenyzője, illetve Szilágyi Imre a zalalövői lőtéren, a lőállásokban

Bécs Róbert azt is hozzáteszi, a Berúgsz-Jáger Team Lövész Egyesületet azok az Őrségben és térségében élő vadászok alapították, akik ez által a sport által szeretnék fejleszteni a fegyverhasználatukat és a lövészképességüket. A koronglövészet ugyanis remek edzési lehetőséget kínál az apróvadvadászathoz. Ezen felül vannak olyan tagjaik is, akik a sportélmény miatt léptek be az egyesületbe.

A 2015 nyarán átadott zalalövői lőtéren skeet, trap, illetve compact sporting lövészetre is van lehetőség. Nemcsak a vadászok és sportolók előtt nyitott, hanem bizonyos feltételek mellett azok is kipróbálhatják itt a lövészetet, akiket az csak szabadidős tevékenységként érdekel. Az elnök azt mondja, többször voltak már olyan vendégeik is, akik csapatépítő tréninget tartottak a lőtéren. A prioritás persze ezzel együtt is a versenyzésé.

- A kupasorozathoz tartozó verseny mellett ebben az esztendőben két további kiemelt rendezvénnyel számoltunk - árulta még el Bécs Róbert. - Az egyik versenyt május végén már megtartottuk, a másikra pedig valamikor az év második felében kerül sor. Ez a két verseny ugyanazokat a koronglövőket vonzza, akik a Pannonia Superior sorozaton is részt vesznek, hiszen jó lehetőséget kínál az edzésre és a lőtérrel való ismerkedésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!