Sport

2017.02.02. 19:50

Harminc éve alakult meg a Z. Csuti SK - Ifjúsági viadalokat rendeznek az évfordulón

Zalaegerszeg- Harminc éve, 1987. február elsején alakult meg a Zalaegerszegi Csuti Antal Sakk Klub, a ZTE jogutódjaként. Erre emlékezve kétfordulós utánpótlás-versenyt rendez a klub, melynek első felvonása már lezajlott.

Kerkai Attila

Horváth Tamás, a Z. Csuti-Hydrocomp SK szakmai vezetője szerint is méltó tisztelgés a névadó előtt, ha ifjúsági versenyekkel ünneplik meg a születésnapot. Ennek szellemében zajlott le a Benedek Tiborról, a klub egykori társelnökéről elnevezett nemzetközi értékszámra minősítő verseny a felső korcsoportosoknak. A győzelmet 7,5 ponttal Balogh Márton szerezte meg, megelőzve a 7 pontos Kertész Zsoltot és az 5,5 pontos Bali Ádámot.

Balogh Márton nyerte meg a Benedek Tiborról elnevezett első viadalt Fotó: Z. Csuti SK

A sorozat pedig folytatódik, hiszen február 5-én, vagyis most vasárnap a kisebbek mérik össze erejüket. Az előzetes nevezések alapján mintegy 120-140 fős mezőny indulása várható az Eötvös József Általános Iskolában a Nívódom Kupáért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!