Lovassport

2019.05.21. 07:00

Hajtók és fogatok versenyeznek a hétvégén Zalalövőn

Izgalmas lovassportprogramnak ígérkezik a városban szombaton sorra kerülő kombinált akadályhajtó verseny, ezt nemcsak a résztvevők száma jelzi előre, hanem a pálya nehézsége is.

Gyuricza Ferenc

Többek között erről beszélt tegnap sajtótájékoztatón Pintér Antal, a város polgármestere. Mint mondta, Zalalövőn évente két nagyobb szabású fogathajtó versenyt tartanak, melyek közül a tavaszin kombinált akadályhajtás várja a sportolókat. A szombati programra az előzetes nevezések alapján mintegy 30 indulót várnak. Ennek köszönhetően az ifjúsági és szabadidőparkban a fogatok fogadásával, a pályabemutatóval és a technikai értekezlettel már kora délelőtt megkezdődik a program. Az ünnepélyes megnyitót negyed 11-kor tartják, ezen a Nemzeti Agrárkamara megyei szervezetének alelnöke, Boros Attila mond beszédet. Ezt követi a kétfordulós kombinált akadályhajtó verseny, majd egy speciális versenyt is tartanak a pályán, ahol lovak, autók és kerékpárok összevetésével hirdetnek győztest.

Pintér Antal emlékeztetett rá: Zalalövő városa évek óta a zalai lovassport egyik fellegvárának számít, ahol nemcsak látványos versenyeket rendeznek, de a helyi egyesület tagjai országosan is jegyzett, kiváló sportolók. Lokálpatriótaként bíznak abban, hogy a szombati futamokon jól szerepelnek a hazai fogathajtók, maga a verseny pedig tovább öregbíti a város hírnevét. Azt is szeretnék, hogy a rendezvény helyszínére kilátogató nézőknek remek szórakozásban legyen részük. Ennek érdekében kulturális és egyéb programokkal is készülnek, így lesz többek között csikósbemutató, fellép az énekes Peter Sramek, de a közelgő gyermeknap apropóján játszóházat is szerveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában