Labdarúgás

2019.02.11. 10:17

Győzelem Babati duplájával – A ZTE pontszámban beérte az éllovas Gyirmótot

A labdarúgó NB II 23. fordulójában Békéscsabán vendégszerepelt a ZTE FC. A zalaiak abban a tudatban léphettek pályára, hogy az éllovas Gyirmót pontokat vesztett, és így egy sikerrel utolérhetik a tabellán.

Varga Andor

Fotó: Szekeres

Nem kezdődött fergeteges iramban a találkozó, az első említésre méltó momentumra a 17. percig kellett várni, amikor Grumic fordult kapura a 16-oson, ám lövése elpattogott a jobb alsó sarok mellett. Éppen túl az első fél órán válaszolt a Csaba: Nagy 17 méterről egy, a védőktől ajándékba kapott labdát tekert kapura, ám Zöldesi látványos vetődéssel lefülelte a labdát. Mindkét csapat a biztonságot helyezte az első helyre játékában, ami az izgalomra vágyó nézőknek nem volt kifejezetten jó hír. A zalai támadók közül elsősorban Barczi kellemetlenkedett az ellenfélnek – Pilán csak feddést, Szélpál sárgát is kapott a játékvezetőtől a vele szemben való aránytalan fellépésért. A ZTE a következő percekben labdabirtoklási fölénybe került, majd a 42. percben, némileg váratlanul jött a gól: a középpályán felgyorsították a vendégek a játékot, egyérintővel Grumic–Bobál–Babati volt a labda útja, s utóbbi a védők közül kiugorva, 14 méterről a bal alsó sarokba lőtt, 0-1. Az első játékrész utolsó támadása során a csabaiak kapuja elé szorították a Zetét, de a kék-fehér védelem állta a sarat.

 

A második félidő első pillanataiban a csereként frissen beállt Hursán veszélyeztetett, majd ügyes kombináció végén zalai lövés szállt a kapu fölé. Az 52. percben egy visszafejelt labdát Viczián lőtt mellé 11 méterről – nagy helyzet volt. Még nagyobbat alakított ki a ZTE a túloldalon: Barczi húzott el embere mellett a jobb oldalon, beadását pedig Babati az ötösről melléfejelte. Jóval lendületesebb lett a meccs a folytatásra. Az 57. percben Bobál harcolt meg egy előre vágott labdaáért a bal oldalon, lerázta védőjét, majd Babatihoz centerezett, aki ziccerben ismét nem hibázott, 0-2. Az újabb gól visszavetette a csabai lendületet, míg a vendégek már teljesen nyugodtan játszhattak. A mérkőzés ismét az első félidőben már látott mezőnyjátékba fordult, de zalai szempontból mindez egészen más megvilágításban látszott a kétgólos előnynek köszönhetően. A Csaba sokáig csak (meglehetősen pontatlan) távoli lövésekig jutott, míg zalai részről a Grumics–Barczi–Bobál–Babati négyesben végig ott volt a veszély. Aztán a 90. percben egy jobbról érkező labdával Szatmári fordult kapura, és 14 méterről szépített, 1-2. A gól izgalmassá tette a hosszabbítás perceit, de nagyon igazságtalan lett volna, ha a hazaiak egyenlítenek.

Boér Gábor: „Egy jobb csapattól kaptunk ki, ehhez kétség sem fér. Kishitűen futballoztunk, játékosaim nem azt mutatták, amit megbeszéltünk. Ezúttal nem érdemeltünk pontot sem. Sajnálom a csapatot és meglehetősen egyedül érzem magam.”

Dobos Barna: „Mindkét félidőben jól játszottunk, az első játékrészben még kevesebb, a folytatásban azonban már több helyzetet dolgoztunk ki. Némi hiányérzetem is van azonban, ami abból fakad, hogy a kétgólos vezetésünk után túlságosan visszaálltunk és nem sikerült még több kontrát vezetnünk.”

JEGYZŐKÖNYV

Békéscsaba 1912 Előre SE–ZTE FC 1-2(0-1)

Békéscsaba, 1000 néző. Jv.: Böcskei (Baghy,Szvetnyik).

Békéscsaba: Ribánszki – Pilán, Viczián, Szélpál N., Mészáros M. – Mezei, Nagy S.(Hursán, a szünetben), Király P. (Lustyik, 67.), Szatmári I. – Urbin, Vólent (Gránicz, 58.). Vezetőedző: Boér Gábor.

ZTE: Zöldesi – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi – Kocsis G., Kiss M. – Babati (Szabó, 93.), Grumic (Madarász, 88.), Barczi (Novák, 83.) –Bobál. Vezetőedző: Dobos Barna.

Gólszerző: Babati a 42. és az 57., Szatmári a 90. percben.

Sárga lap: Bobál a 18., Szélpál a 32., Devecseri a 68., Lustyik a 69., Bolla a 76., Mezei a 93. percben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában