babona

2019.05.23. 10:40

Gulácsi ragaszkodik a sárga mezhez

Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar válogatott kapusa babonából sárga mezben véd majd a labdarúgó Német Kupa szombati döntőjében a Bayern München ellen.

Leipzig's Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi celebrates after he made a save during the German first division Bundesliga football match RB Leipzig vs FC Bayern Munich in Leipzig, eastern Germany on May 11, 2019. (Photo by John MACDOUGALL / AFP) / RESTRICTIONS: DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

Forrás: AFP

Fotó: John Macdougall

A 29 éves játékos a Kicker magazinnak elárulta, hogy miért ragaszkodik a színhez:

„Ez a szerelés sokszor szerencsét hozott a szezonban. Azt hiszem, a 16 gól nélküli meccsünkből 14-szer sárgában voltam.”

A német szaklap osztályzatai alapján a Bundesliga legjobbjává választott futballista kifejtette, sok apró szertartáshoz ragaszkodik a mérkőzések előtt:

„Vannak dolgok, amelyeket mindig ugyanúgy csinálok, például ugyanolyan sorrendben veszem fel a sípcsontvédőimet, amelyeken képek láthatók a családomról”

- mondta Gulácsi, aki szerint ezek a rituálék megnyugtatják őt, és segítenek ráhangolódni a meccsre.

„Ilyenkor azt érzem, hogy minden rendben van”

- tette hozzá.

A bajnoki bronzérmes lipcseiekre már csak egy mérkőzés vár a szezonban: a berlini kupadöntőben a bajnok Bayernnel találkoznak szombaton 20 órakor.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában