folytatás februárban

2017.12.09. 21:45

A Fradi telel a tabella élén

A Ferencváros legyőzte vendégként a Vasast a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának zárómérkőzésén, a Szusza Ferenc Stadionban.

Budapest, 2017. december 9. A ferencvárosi Leandro De Almeida (b) és Josip Paintsil (j), valamint az angyalföldi Berecz Zsombor a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Vasas - Ferencváros mérkõzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2017. december 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Illyés Tibor

A szombat esti találkozón két perccel a kezdés után és két perccel a vége előtt szerzett gólt az FTC, amely ezzel az élen zárja az évet.

A Vasas legutóbb a Haladás elleni pótolt mérkőzését nyerte meg október közepén, azóta hét találkozón nem tudott győzni, ezek közül ötön vesztesen hagyta el a pályát.

Alig kezdődött el a mérkőzés, máris vezetést szerzett a Ferencváros: a 2. percben Lovrencsics Balázs fejelt a kapuba Varga Roland szöglete után. A folytatásban egy darabig a FTC játszott mezőnyfölényben, de aztán a Vasas felbátorodott, majd az utolsó negyedórára át is vette az irányítást. A pályaválasztó csapat többször is veszélyeztette a Ferencváros kapuját, ám nem jött össze neki az egyenlítés.

A második félidőben is a Ferencváros kezdett jobban, és a kapura lövések számát tekintve csakhamar egyértelműen fölénybe került. Bár a zöld-fehérek győzelme időnként veszélyben forgott, a Vasas nem tudott pontot szerezni, sőt a végén nagyon kitámadott és egy ellenakcióból a ráadásban újabb gólt kapott.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Vasas FC-Ferencváros 0-2 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, 1800 néző, v.: Pintér

gólszerző: Lovrencsics B. (2.), Gorriaran (92.)

sárga lap: Szivacski (59.), illetve Spirovski (89.)

Vasas:

Kamenár – Benes, Burmeister, Vaskó – Szivacski (Vogyicska, 82.), Berecz, Vida, Gaál, Remili (Ferenczi, 79.) – Pavlov, Ádám

Ferencváros:

Dibusz – Lovrencsics G. (Pedroso, a szünetben), Otigba, Blazic, Botka – Leandro, Spirovski, Gorriaran – Paintsil, Varga (Batik, 81.) – Lovrencsics B. (Priskin, 79.)

Borítókép: A ferencvárosi Leandro De Almeida (b) és Josip Paintsil (j), valamint az angyalföldi Berecz Zsombor a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójában játszott Vasas – Ferencváros mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2017. december 9-én.

MTI Fotó / Illyés Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!