Sport

2017.03.29. 16:20

Folytatódhat az álom, Krizsai Botond sérülés után visszatér

Több mint egy éve már, hogy Krizsai Botonddal kapcsolatban legutóbb jó hírekről számolhattunk be. Az akkor 24 éves, zalalövői születésű fiatalembert tavaly februárban szerződtette európa egyik elit amerikaifutball-csapata, a Dresden Monarchs. Az elmúlt szezon azonban nem váltotta be a reményeket.

Varga Andor

A védőfalban szereplő magyar fiatalember hatodik alkalommal lépett pályára a német első osztályú alakulatban, amikor utolérte a végzet: megsérült. Bal térdében az elülső keresztszalag szakadt el, amit operáció, majd hosszú rehabilitáció követett - egészen mostanáig.

- Április 3-án megyek vissza Németországba, alig várom, hogy újra ott legyek - mondta Botond, amikor találkoztunk. Ránézésre is egyértelmű, hogy az elmúlt hónapokat nem töltötte tétlenül: 198 centiméteres magasságához 120 kilós súly társul, és ennek zöme elmondása szerint izom. - A térdem tökéletesen rendbe jött, és az eltelt időben valóban rengeteget edzettem. A konditermen kívül még atlétikára is jártam Kámán Ferenchez, tőle is nagyon sokat tanultam.

Krizsai Botond a Dresden Monarchs mezében. Második nekifutás
Fotó: Archív

- Nem féltél, hogy Drezdában "elfelejtenek"?

- Az első pillanattól nagyon jól éreztem magam a klubban, amelytől a sérülésem után megkaptam minden segítséget. És egyértelművé tették, hogy felépülésem után számítanak rám.

- Milyen körülményeket találtál "odakint"?

- Fantasztikusakat. A csapatnak saját stadionja, edzőkomplexuma van, népes szakembergárda foglalkozik velünk. Napi két tréning, köztük videózás, az aktuális ellenfél elemzése - teljes embert kívánó feladatról van szó. A csapatnak tavaly velem együtt tíz légiósa volt (svéd, ausztrál és több amerikai játékos), egy társasház teljes első emeletét foglaltuk el, és ahogy hallom, a zömük idén visszatér. Ez azért is jó hír, mert a klub idén lesz 25 éves, és a jubileumot bajnoki címmel szeretnék ünnepelni.

- Tavaly hogyan végeztek veled, de nélküled?

- Az elődöntőben estek ki, és a mutatók alapján harmadik helyre rangsorolták őket. Európában pedig a negyedikre. A német liga nagyon erős.

- Hány csapat alkotja?

- Két csoportban 16 gárda van az első osztályban. Otthon általában 3000 ember előtt játszunk, de pályán voltam olyan meccsen, ahol 7000 néző volt a helyszínen. Elképesztő élmény volt. De egyébként a távolból is lehet nekünk szurkolni: a klub honlapja minden meccset élőben közvetít, és még kommentátor is van - persze németül.

- Akkor a védőfalban üresen vár a helyed?

- Biztosan nem, a csapatba kerülésért nyilván meg kell harcolni. De nem aggódom, érzem a bizalmat. Tavaly, az edzéseken ráadásul a támadófalban is kipróbáltak és nem ment rosszul...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!