Sport

2015.09.04. 15:49

Fiatalos bajnokcsapat - a grótiak lelkesen készülnek a bajnokságra

Zalaszentgrót - A Zala megyei kézilabda bajnokság 2014-2015-ös szezonjában a Zalaszentgróti Női Kézilabda Club magabiztosan szerezte meg az elsőséget. A gróti lányok most már az új bajnokságra készülnek, hasonló lelkesedéssel.

Kerkai Attila

A Zalaszentgrót az elmúlt szezonban 20 mérkőzésen 16 győzelem mellett egy döntetlent ért el és háromszor kapott ki. Az nyár eleji éremátadón Varga Sándor, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke elismeréssel szólt a városi kézilabda életről, az itt zajló munkáról és sikerekről. Ugyanekkor Baracskai József polgármestere nagy tortával lepte meg a csapatot, gratulált a lányoknak és kiemelte, hogy a csapatot a város továbbra is támogatja. Császár Renáta játékos-edző mindenkinek megköszönte a munkát és a támogatást, kiemelve: példaértékű csapatszellem is kellett a sikerhez. Hozzátette, hogy az iskolai kézilabdaélet az utánpótlást biztosítja, és kitartást kért a fiataloktól.

Császár József, a klub új elnöke is méltatta a csapatszellemet, amit elődje, Mazzag Albert alapozott meg. Illetve a szeptember 20-ai bajnoki rajt előtt bő két héttel arról is beszámolt, hogy miként alakult át a keret.

- Városunk egyetlen női csapata a kézilabdázóké, ami évek óta kiváló eredményeket ér el - mondta a klubelnök. - Tavaly és az idén is megnyertük a megyei bajnokságot, ráadásul úgy, hogy elsősorban helyi játékosokra épül együttesünk. Bajnokként indulhatnánk az NB II-ben is, de elsősorban anyagi korlátok miatt ezt most sem tudtuk vállalni. A lányok viszont már gőzerővel készülnek az új bajnokság rajtjára. Örömteli, hogy újabb négy fiatalt vittünk fel a felnőtt csapat keretébe, hiszen szerencsére iskolai szinten Zalaszentgróton működik az utánpótlás-képzés. A fiatalokat pedig már csak azért is érdemes felkarolni, mert ők jelentik az állandó utánpótás bázist a csapat számára, ami nélkül a jövőben sem lehetnénk eredményesek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!