Sport

2016.10.22. 18:24

Feszülő izmok, gyönyörű testű hölgyek (frissítve)

Zalaegerszeg - Szombaton benépesült az egerszegi Városi Sportcsarnok küzdőtere és a nézőtér is, hiszen itt rendezték a II. Zimmermann Kupa nyílt testépítőversenyt.

Kerkai Attila

Jól számoltak a szervezők előzetesen is, hiszen kétszáz versenyzőt vártak szombaton II. Zimmermann Kupa testépítő versenyre, de ennél több jött össze.

Hatvan crossfittező, 68 erőemelő és 22 szkanderos csatlakozott a nagyobbrészt (128 induló) testépítő nevezőhöz a hovatalosan a WBPF Hungary égisze alatt zajló viadalon. A kíváncsi látogató pedig - ha nem járt volna még ehhez hasonló versenyen - csak ámulhatott a szinte tökéletesre „gyúrt” férfitestek és a csábítóan formás hölgyek társaságában.

A félreértések elkerülésére: ez is sport. Mögötte óriási mennyiségű munka, edzés, lemondás, önfegyelem és kitartás kell, az izmok nem maguktól „rakódnak fel” az emberre. A szombati indulók között idehaza ismert „bodysok” és úgymond kezdők is megtalálhatók voltak a tehetségkutató kategóriákban, köztük számos zalai induló is. A főszervező és a viadal névadója, Zimmermann Ferenc örökös magyar bajnok testépítő elmondta: először szerveztek ilyen viadalt Egerszegen, de meglehet, nem utoljára, mert pozitívak a tapasztalataik. Az érdeklődéssel sem volt gond, persze tömött lelátókat senki se képzeljen el, már csak a színpad elhelyezkedéséből fakadóan sem, de becslésünk szerint 5-600 néző biztosan élvezte a szombati viadalt, melynek összdíjazása 1,8 millió forint volt.

Ami a versenyt illeti, a junior erőemelők országos bajnoksága mellett szkandert is láthatott a publikum és a crossfit képviselői is alaposan próbára tették egymást. Ám a főszerep mégis csak a testépítőké volt. Az egész napos program során a zsűri a kötelező pózok során az arányokat, az izmok elkülönítettségét, a „szárazságot” nézik, több más szempont mellett. S hogy a testépítés „kortalan” az 1950-ben született Somogyi Ottó a jó példa rá. A szabadon választott pózok során az ehhez harmonizáló zenével gyakorlatilag spontán ragadtatta tapsra a közönséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!