Sport

2017.06.23. 15:55

Az UFC 12 éves csapata milánói futballtornán szerepelt

Az UFC Nagykanizsa U12-es labdarúgócsapata nem mindennapi túráról érkezett haza. Bene Gábor és Cs. Horváth Gábor vezérletével Olaszországban jártak, rangos nemzetközi utánpótlás tornán, melyre a korábbiakban kapott meghívót például a ZTE FC is.

Kühne László

Sokat elmond a viadal rangjáról, hogy a kanizsaiak az AC Milan és a Novara fiataljaival voltak egy csoportban.

- Ami izgalmat láttunk a srácokon, az bennünk ugyanúgy megvolt, valóban óriási futballélmény előtt állunk - fogalmazott még az indulás előtt Bene Gábor. - Már az büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Cittá di Bresso - Memorial Stefano Lesma nemzetközi emléktorna plakátján ott van az UFC Nagykanizsa címere, rögtön a házigazda Milané mellett.

A kanizsai csapat és edzőik a torna helyszínén. A futball örök szerelmesei
Fotó: UFC Nagykanizsa

A résztvevők névsora egyébként is veretes volt: a kupa kiadványán az FC Genoa logója mellett a Sampdoria, az US Sassuolo és a Torino FC jelképe is feltűnt.

- A szakvezetésnek is nagy élmény lesz a Milan egyik utánpótlás-csapata elleni mérkőzés, amit villanyfény mellett, este fél kilenckor rendeznek meg - tette hozzá Cs. Horváth Gábor. - A másik meccsünk a Novara Calcio növendékei ellen lesz, a csoportkör után pedig jöhet majd a torna helyosztós szakasza, vagyis igazán tartalmas focihétvége előtt állunk.

Kanizsáról még a szülők is felkerekedtek, hogy biztassák gyerkőceiket, az út során jó hangulatból nem volt hiány.

Aztán a helyszínen elkövetkezett a várva várt meccs, amikor a kanizsaiak a Milan egyik hasonló korosztályú csapata ellen mérkőztek. Az összecsapás örök élmény maradt az UFC-sek számára. És miután csupán 2-0-ra nyertek a vörös-feketék, nem is volt vészes a meccs a dél-zalaiakra nézve. Akik a másik csoportmeccsen is helytálltak, amikor 3-0-ra nyert ellenük a szintén olasz Novara. Zárásként, a 9. helyért vívott helyosztón a Sampdoria ellen tapasztalhatta meg az UFC Nagykanizsa, milyen a talján futball utánpótlása.

- Láthattuk mi is, milyen az olasz futballkultúra, már utánpótlás szinten is - összegezte a tapasztalatokat a hazaérkezés után Cs. Horváth Gábor. - Annak örülök, hogy látszik a fejlődés a mi csapatunknál is. Két évvel ezelőtt, egy fehérvári vagy egy felcsúti teremtornán még falfehéren álltak a pálya szélén a srácok, most viszont már szinte úgy kellett őket visszafogni, annyira mentek volna be a pályára játszani. Szerintem nem tévedek, amikor azt mondom, hogy az olaszországi hatásokat magukban elraktározva biztosan a futball örök szerelmeseivé válnak ezek a gyerekek, legyenek idővel akár neves játékosok, lelkes szurkolók vagy a sport támogatói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!