Sport

2017.04.18. 17:45

Ezüstérmes a Vajda kosárcsapata

Keszthely/Zalaegerszeg - Remek zalai sikerrel ért véget a Pécsett rendezett B-kategóriás kosárlabda diákolimpia országos döntője. A keszthelyi Vajda János Gimnázium leány csapata ezüstérmet szerzett.

Kerkai Attila

A B-kategóriás küzdelmekben azok a fiatalok vehetnek részt, akik az adott sportágban egyesületi tagsággal nem rendelkeznek. Az V-VI. korcsoport országos küzdelmeit Pécsett rendezték meg a megyék legjobb csapataival. Zalát a lányoknál a keszthelyi Vajda János Gimnázium, a fiúknál pedig az egerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium együttese képviselte.

A Vajda csapata a négy kiemelt együttes egyike lett, köszönhetően annak, hogy tavaly a 4. helyen, az azt megelőző évben pedig harmadikként végzett. Csoportelsőként jutottak a felső ágra a legjobb nyolc közé és várhatták az ellenfelüket. A Vajda-gimnázium a nyíregyházi Vásárhelyi-gimnáziummal csapott össze a négy közé jutásért és győzött 23-11-re, az elődöntőben pedig a dunakeszi Radnóti-gimnáziumot szoros csatában 19-16-ra verte.

A vasárnapi fináléban a budapesti Nikola Tesla Szerb Gimnáziummal kerültek szembe. A jóval erősebb szerb gimnazistákkal szemben a Vajda csapata kihozta magából a maximumot, de a budapestiek jobbak voltak és 36-14 arányban győztek.

Az ezüstérmes Vajda csapata. Elöl (balról): Pálfi Lili, Balázs Tamara, Szabó Anna, Szalai Anna. Állnak: Pálfi Sára, Horváth Panna, Lukács Tünde, Gerencsér Dóra, Keller Nikolett, Bagi Dóra, és Rónaky Attila a csapatot felkészítő tanár Fotó: A szerző

Egy különdíjat is hazahoztak a vajdások, hiszen Horváth Pannát, aki a csapat legeredményesebb játékosa is volt, beválasztották a torna All Star csapatába.

A lányok felkészítője, Rónaky Attila testnevelő pedig érthető, hogy elégedett volt.

- Nagyon-nagyon büszke vagyok a lányokra, mert megint erőn felül teljesítettek, - értékelt Rónaky Attila. - Mindenki számára egyértelmű volt, hogy küzdeni tudásból és lelkesedésből kitűnőre vizsgáztunk, és egy igazi egységes csapatként funkcionáltunk. Gimnáziumunk történetében ugyanis még sosem sikerült ilyen szép eredményt elérni labdajátékban az országos diákolimpia döntőjében.

A fiúknál az egerszegi Zrínyi-gimnázium együttese, melyet Szekér Gábor testnevelő készített fel, a csoportküzdelmekben egy győzelmet aratott A 11. helyért kiírt helyosztón folytatták, s az egerszegiek szoros csatában a dunakeszi együttestől 27-25-re kikaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!