büszkeség

2019.06.20. 19:38

Vívó-Eb: ezüstérmes a női kardcsapat

Csak az oroszok voltak jobbak a magyar lányoknál.

Düsseldorf, 2019. június 20. Katona Renáta, László Luca, Márton Anna és Pusztai Liza, az ezüstérmes magyar nõi kardcsapat tagjai az eredményhirdetésen a düsseldorfi vívó Európa-bajnokság nõi tõrversenyének nyolcaddöntõjében 2019. június 18-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI / Illyés Tibor

A Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta, László Luca összeállítású magyar női kardválogatott ezüstérmet nyert a düsseldorfi Európa-bajnokságon, miután a csütörtök esti fináléban 45-34-re kikapott az oroszoktól.

A magyarok reggel a fehéroroszok ellen a várakozásnak megfelelően, de korántsem könnyen 45-40-re nyertek, majd két bravúros győzelmet aratva jutottak el a döntőig. A tavaly ezüstérmes ukránokat nagyon szoros mérkőzésen 45-44-re múlták felül, majd a világbajnok franciákat jó hajrával 45-40-re úgy, hogy a hetedik asszó után az ellenfél még 35-29-re vezetett. Végül a döntőben a címvédő oroszoktól 45-34-es vereséget szenvedtek.

A női kardcsapat a magyar küldöttség második érmét szerezte a németországi Eb-n. Előzőleg – hétfőn – Márton Anna egyéniben harmadik volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában