Sport

2016.10.13. 18:14

Érvényesült a hazai pálya

Második meccsén Győrben szenvedett vereséget a ZTE NKK.

Jóna István

CMB Cargo Uni Győr – ZTE NKK  76-52 (16-15, 27-10, 15-16, 18-11)

Győr, Egyetemi Csarnok, Jv: Tőzsér D., Gyuris P., Bognár T.,

CMB Cargo Uni Győr: Kiesel 12, Laklóth 2, Török 9/3, Goree 6, Hruscakova 12, csere: Horváth 9, Varga 8, Simon 13/3, Likhtarovich 5/3, Kovács-, Nagy, Simon A., edző: Völgyi Péter

ZTE NKK: Nagy 6/6, Kovács G.5/3, Burkholder 16/6, Horváth 4, Daniels 13, csere: Hegedüs-Őri 3, Gáspár –Szalay-, Kovács C.-, Orsó-, Velkey 5/3, Böröndy -, edző: Gáspár Dávid

A női kosárlabda NB I-ben a ZTE NKK, régi mumusával, az Euroligában is érdekelt Győr együttesével találkozott. Mondhatjuk úgy is, hogy az egykori mester ellen meccselt a korábbi tanítvány, azaz a kispadokon Völgyi Péter  Gáspár Dávid ellen.

Az első negyedben kezdeményezőbben játszott a zalai együttes. Felváltva vezettek a csapatok, majd a negyed hajrájában négy ponttal meglépett a Győr, de Burkholder egy távolival egy pontra zárkóztatta csapatát (16-15).  A második játékrész elején még tartotta magát a ZTE NKK, de a 13. perctől egy ötperces hullámvölgybe került, ami alatt a hazaiak 14-0-át repesztettek. A hazaiak gyors indításait nem tudta megállítani a vendégcsapata így a  nagyszünetre megnyugtató 18 pontos vezetést szerzett a Győr. A harmadik negyedben szorított a védekezésén Gáspár Dávid együttese és próbáltak a lányok faragni a hátrányukból.  Taktikusan játszott a Győr és minden zalai pontra válaszoltak. A negyedet ugyan megnyerte a ZTE NKK, de mindössze egy ponttal csökkent csak a hátránya (58-41). A záró negyed elején semmit sem bízott a véletlenre a hazai csapat és húsz pont fölé tornászta a különbséget. A találkozó végleg eldőlt, hiszen a zalaiak nem tudtak újítani, míg a győriek fokozatosan növelték előnyüket. A vége megérdemelt és magabiztos hazai győzelem. Statisztikai érdekesség, hogy a kispadokról a hazai oldalon 35, míg a vendég oldalon mindössze 8 pont érkezett és a lepattanó csatát is toronymagasan nyerte a Győr, természetesen a vendégeknél sokkal hosszabb kispaddal.

Gáspár Dávid:- Gratulálok a Győrnek, hiszen megérdemelten győztek. A második negyedben sajnos nem tudtuk megállítani a hazaiak gyors támadásait és ez megalapozta a győzelmüket. A többi negyedben mutatott játékra és harcosságra lehet építeni a jövőben.

A ZTE NKK csapata a következő fordulóban az idényt két győzelemmel kezdő Vasas Akadémiát látja vendégül október 19-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!