Sport

2017.06.15. 13:45

Értékelik a bajnoki szereplést a megyei I.osztály edzői

ZALAEGERSZEG - Az őszi szezon végéhez hasonlóan elkészítettük a megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályának csapatonkénti értékelését, immár a teljes szezont mérlegre téve. Ismét a csapatok edzőit kértük arra, hogy értékeljék együtteseik szereplését. Ott, ahol szezon közben váltás történt a kispadon, azt a trénert kértük fel, akivel a bajnokságot zárta együttesük.

Kerkai Attila

1. UFC Nagykanizsa

Gombos Zsolt: - Abból a szempontból kiegyenlített bajnokságról beszélhetünk, hogy még a Zalakomár és a Pókaszepetk is képes volt figyelemre méltó eredményekre az idény során. Viszont ahogy kalkuláltam, nevezetesen, hogy öt-hat csapat ellép az elejéről, az meg is történt.

A nagy versenyfutásra végül ketten maradtunk a nemesapátiakkal és azt kell mondjam, egy jó és erős megyei bajnokságot sikerült megnyernünk. A tavasz során két döntetlent játszottunk, éppen a Gellénháza és a Lenti ellen, míg a Csács-NSE ellen idegenben sikerült nyernünk, ami annak tükrében nagy szó, hogy nekik vannak azért nagyon jó játékosaik, tényleg jó játékerőt képviseltek. A bajnokságban viszont úgy érzem, megérdemelten végeztünk az első helyen.

2. Kaposi International Transport Csács-NSE

Sebők József: - Nagy versenyfutásban végzett a csapat a második helyen. Jómagam a félszezonban kerültem a csapathoz, elsősorban játékosként számítottak rám, de aztán a csapat élén váltás történt. Engem kértek fel edzőnek, amit elfogadtam. Az utolsó hét mérkőzésen ültem a kispadon, ám az ősszel még a Lenti TE edzőjeként folyamatosan követtem a nemesapátiak szereplését. Az őszi elsőség után a tavasz elején is jöttek az eredmények, de a Nagykanizsa elleni hazai vereség fájó volt mindenkinek.

Akkor történt váltás, s jött egy döntetlen, de aztán az utolsó fordulóig nyílt maradt a versenyfutás az aranyért. Az ezüstérem megszerzése nagy dolog szerintem. Ehhez az előző edző, Kovács Imre munkája is kellett, hiszen erős csapatot épített. Én a játékosok nevében is köszönöm a klubvezetésnek, a képviselőtestületnek és a szurkolóknak az egész éves támogatást.

3. Olajmunkás Gellénháza

Bencze Péter: - Nálunk külön célkitűzés nincs, mindig annyit szeretnénk elérni, hogy az élcsapatok között szerepeljünk. Úgy gondolom, hogy túlszárnyaltuk magunkat azzal, hogy ismét a dobogón végeztünk, két olyan klub után, mint a Nagykanizsa és a Csács-NSE, akik sokkal nagyobb költségvetéssel dolgoznak.

Nagy harc volt a harmadik helyért a Szepetnekkel és a Lenti TE-vel, de a Zalalövőt sem lehetett leírni. Én azt gondolom, összességében nagy dolog, hogy odaértünk a harmadik helyre, sokat dolgoztunk is érte. Megvoltak a jó edzéslátogatások, igazából ezt várom el a jövőben is. Ha minél többen jönnek edzésre, az az eredményekben is megmutatkozik majd a pályán. Jövőre úgy gondolom, hogy még erősebb bajnokság lesz. A Nagykanizsának gratulálok a bajnoki címhez, a játékosaimnak pedig jó pihenést kívánok.

A tavasz és a bajnokság mérkőzésén, a Csács-NSE-Nagykanizsa találkozón Kozma Imre, a nemesapátiak kapusa hárít Péntek Adrián elől. Ezt a csatát viszont a Nagykanizsa nyerte meg 1-0-ra, ami a végén döntőnek bizonyult a bajnoki elsőséget illetően is
Fotó: Katona Tibor

4. Lenti TE Sport 36

Kovács Béla: - Félévkor a Nemesapátiba távozott Sebők Józseftől vettem át a csapat irányítását, s annak ellenére, hogy előtte is az együttes mellett ténykedtem, én csak a tavaszt értékelném, Célunk a harmadik helyezés megszerzése volt, ami végül nem sikerült, emiatt van némi hiányérzetem. Tavasszal négy mérkőzésünk volt, ami után nem voltam elégedett. Ugyan csak egyszer kaptunk ki, ami pozitív, de volt nyolc döntetlenünk, s ebből legalább hármat meg kellett volna nyerni. Emiatt úszott el a harmadik helyünk. Viszont elégedetlen sem vagyok, mert a bajnoki zárást elfogadhatónak értékelem.

5. Femat Csesztreg

Őr József: - Az őszi szezonhoz képest meggyengült kerettel vágott neki a csapat a tavaszi folytatásnak. Tovább fokozta a gondokat, hogy Fentős Pál a tavaszi első fordulót követően hosszú idő után felállt a kispadról. Ennek ellenére nem zuhant össze a csapat és hét fordulón keresztül veretlen maradt. Ezt követően váltakozva következtek a vereségek és a győzelmek. Összességében az őszi teljesítménynél öt ponttal többet gyűjtve az ötödik helyre lépett előre a csapat. amely helyezés kis szerencsével lehetett volna jobb is. A lehetőségek figyelembe vételével - az anyagi források, illetve a kispad rövidsége miatt - a csapat szereplését reálisnak és elfogadhatónak tartom. Köszönet érte a játékosoknak, vezetőségnek, minden támogatónak és szurkolónak, aki ebben a nehéz helyzetben kiállt a csapat mellett.

6. Szepetnek

Cs. Horváth Gábor: - A helyezés és az elért pontszám tekintetében nézve úgy szerepeltünk, ahogyan azt előzetesen vártuk. Az idény előtt 45 ponttal számoltunk, lett belőle negyvenhét, ebből a szempontból tehát még valamivel többet is produkáltunk. Összességében tehát gratulálok a csapatnak, tényleg olyan társaság jött össze most Szepetneken, amely kellően összecsiszolódott és amellyel a munkát tovább folytatva érhetünk el még szép sikereket a jövőben is. Olyan beállítottságú vagyok, aki igyekszik mindig mindennek a pozitív oldalát nézni és azok a dolgok, melyek esetleg mégsem voltak tökéletesek, azt a srácokkal közösen úgyis ki fogjuk értékelni. A tizenhárom meccses veretlenségi sorozatunkra mindenesetre szerintem méltán lehetünk büszkék.

7. Szerszámsziget-Zalalövő

Ostrom János: - Elég felemás év volt ez, kétszer is edzőváltás volt a csapatnál, előbb Vörös István váltott engem a kispadon, majd újra én foglaltam el a vezetőedzői pozíciót. Ami célt kitűztünk - a 4-7. hely valamelyikét - , az nem egészen sikerült, így a végén a hetedik helyezésnek is örülünk. Sok sérülés volt az év során, ezért sem alakult úgy a szezonunk, ahogy szerettük volna. Ez az év most így jött össze, de nem vagyunk elégedetlenek. Nagyjából ahol végeztünk, körülbelül azt a szintet képviseljük jelen pillanatban.

8. Tisza-Ép Sipos Pékség Zalaszentgrót

Jankovics Péter: - Az idei szezon is nehezen indult, mert a keret a bajnokság kezdetére állt csak össze. Munkahelyi és iskolai elfoglaltságok miatt az edzések látogatottsága nem érte el az ehhez a szinthez elvárható mértéket. Az eredmények ennek megfelelően alakultak az őszi szezonban, majd a téli erősítés és az érezhetően nagyobb játékkedv hatására az eredmények is jöttek. Egy hétmeccses veretlenségi sorozat után sikernek ítéljük a nyolcadik helyet. Ezúton szeretnénk megköszönni az együttest előttem irányító Szarka Péter munkáját.

9. Lets Do It Technoroll Teskánd

Pergel Attila: - Az év elején az őszi szezonra az 1-8. helyet tűztük ki célul, végül hat új játékossal megerősített keretünk a 8. helyet érte el. A szezont rosszul kezdtük, de több bravúros győzelemmel megkezdtük a pontok gyűjtését. A csapat a kapott gólok számában kiemelkedően teljesített, a pontok nagy részét hazai pályán szerezte. A tavaszi szezonra több meghatározó játékosunkat vesztettük el, az ő helyüket fiatal játékosokkal és alacsonyabb osztályból érkezett, szintén fiatalokkal pótoltuk.

Így a bajnokság végére a célkitűzésünk a 8-9. hely megszerzése volt. A tavaszi szezon az őszi szezon ellentéte volt, a pontok többségét idegenben szereztük, a kapott gólok száma emelkedett, de örömteli, hogy a rúgott gólok száma is nőtt. Büszke vagyok csapatomra, hogy a legjobb együttesekkel is szoros és kiegyenlített mérkőzéseket játszottunk. Fiatal csapatunk egész éves teljesítményével szintén elégedett vagyok. Úgy érzem, felnőttünk a megyei I. osztályhoz. Szeretném megköszönni az elnökség és az egyre bővülő szurkolóink támogatását!

10. Semjénháza

Markek István: - Akik a mérlegünkre pillantanak, azoknak bizonyára a sok, szám szerint 13 döntetlenünk tűnik fel elsőként. Ami annak is betudható, hogy tavasszal már gyakorlatilag igazi támadó nélkül kellett, hogy játszunk. Ennek ismeretében mondom azt, hogy remek teljesítményt nyújtottak a fiúk, s ha van egy valódi csatárunk az egész szezonra, biztos, hogy jobban szerepeltünk volna.

Így összességében a tizedik hely azt tükrözi, ami a valós helyzetünk és azt mondhatom, erős, masszív csapatunk volt. Hazai pályán egyetlen vereségünket a Gellénháza ellen szenvedtük el, tehát odahaza a mérlegünk még inkább dicséretet érdemel. Ráadásul a Kanizsával és a Csács-NSE-vel is döntetlent játszottunk, ami véleményem szerint nem kis fegyvertény.

11. Horváth-Méh Kiskanizsai Sáskák SE

Sneff Ferenc: - Annyi pontot, amennyit ebben a szezonban gyűjtöttünk, nem mostanság szerzett a csapat. Sőt, úgy érzem, volt egy olyan sorozatunk is a tavasz folyamán, ami azt is megmutatta, hogy van bennünk akár több is, ha minden ideálisan alakul az együttes számára. Az elért helyezés talán lehetett volna a 9-10. hely is, de sajnos voltak olyan mérkőzéseink, melyek úgy szálltak el, hogy a papírforma alapján nekünk illett volna hoznunk azokat.

Sok gólt szereztünk, ugyanakkor időnként sajnos a védelmünk is túlzottan gólképes volt, ráadásul a bajnokság végén már a sérülések is hátráltattak minket. Összességében tehát nem lehetünk elégedetlenek. Csak azt sajnálom kissé, hogy a magunkhoz mérten sok szerzett találatunkból egy kicsit más elosztásban, meg lehettek volna azok a meccsek is, melyeket esélyesként buktunk.

12. Zalagrár Pókaszepetk

Lepár Attila: - A szezon előtt a reálisnak tűnő 8-12. helyezést tűztem ki a csapat elé. azon belül a minél előkelőbb helyezéssel. A minimális 12. pozíciót megszereztük, de számomra ez nagy csalódás. A gyengébb szereplésnek sok összetevője van. Probléma volt az edzések látogatottsága és nem utolsósorban a legidősebb kerettel rendelkezünk a bajnokságban.

Olyan rapszodikusan játszottunk, hogy néha rá sem lehetett ismerni a csapatra. Egyik héten nagyon jól játszottunk, aztán a másik héten száznyolcvan fokos fordulatot vettünk. Hazai pályán sem tudtuk kihozni a játékunkból a megfelelő minőséget és a pontokat. A nyári szünetben megpróbáljuk felfrissíteni a keretet több fiatal játékossal, hogy a következő szezonban előrébb tudjunk lépni, ami előreláthatólag nem lesz gyenge bajnokság.

13. Flexibil-Top Zalakomár

Kiss István: - Az utolsó hét fordulóban vettem át a csapatot, és viszonylagosan sikerült az együttes stabilitását megteremteni. Bár nem minden eredmény azt mutatta, hogy jól szerepeltünk, de én azt mondom, hogy a lehetőségeket figyelembe véve sikeresnek ítélem ezt a hét fordulót. Mindenki belátta, hogy szükség van erősítésre, hiszen teljesen a megye II-es csapattal álltunk ki ebben a szezonban. Mindent meg is teszünk, hogy ez sikerüljön, és jövőre szebb szezon elé nézzen Zalakomár csapata.

14. Gyenesdiás

Hajba Géza: - A feljutást követően mindenki úgy gondolta, hogy sima szezon elé nézünk. A vezetés nem erősített, a játékosok nem edzettek, csak öt-hat fő vett rajtuk részt. A felkészülési mérkőzések sorban maradtak el. A bajnokságban a biztos bennmaradás elérését terveztem 30 pont megszerzésével, amitől 3 ponttal maradtunk el. Ennél többre is képes lett volna a csapat. Elöl sokszor öt ziccer helyzet is kevésnek bizonyult a gólszerzéshez, míg hátul minden bement, amit kapura rúgtak. A játékosok szeretnének együtt maradni és együtt is kellene tartani őket! Egy kapus igazolásával a 8-10. hely garantált lenne. Az utolsó két mérkőzésen bebizonyította a csapat, hogy a megyei I. osztályban ott a helye a Gyenesdiásnak is.

15. Türje

Guitprecht László: - A teljesítményünket nehéz lenne értékelni. A csapatból hat játékos távozott, így a bajnokság végigjátszása is veszélybe került. Több alkalommal éppen hogy ki tudtunk állni, de el tudtunk utazni az idegenbeli mérkőzésekre. Minden elismerés és köszönet megilleti azokat a játékosokat, akik végigküzdötték ilyen körülmények között a bajnokságot. A történtekből pedig tanulnunk kell.

Az összeállítást készítették: Bozó Péter, Horváth Krisztina, Kerkai Attila, Kühne László.

1. Nagykanizsa 28 23 3 2 93 - 19 72

2. Csács-NSE 28 22 3 3 93 - 20 69

 

3. Gellénháza 28 15 7 6 74 - 35 52

4. Lenti TE 28 13 10 5 65 - 26 49

 

5. Csesztreg 28 15 2 11 79 - 51 47

6. Szepetnek 28 13 8 7 46 - 36 47

 

7. Zalalövő 28 11 5 12 42 - 50 38

8. Zalaszentgrót 28 11 4 13 50 - 58 37

 

9. Teskánd 28 10 4 14 43 - 45 34

10. Semjénháza 28 7 13 8 45 - 51 34

 

11. Kiskanizsa 28 9 5 14 59 - 71 32

12. Pókaszepetk 28 8 3 17 47 - 90 27

 

13. Zalakomár 28 6 3 19 27 - 60 21

14. Gyenesdiás* 28 8 3 17 46 - 68 15

 

15. Türje 28 2 1 25 19 - 148 7

*: 12 pont levonva

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!