Sport

2017.05.19. 16:55

Erős zalai mag a teke vb-n

Szombaton kezdődik a tekézők felnőtt csapat-világbajnoksága a németországi Dettenheimben, ahol négy zalai játékos és Fehér László női szövetségi kapitány képviseli a zalai színeket.

Zalai Hírlap Sport

Az U18-as korosztály világbajnoksága pénteken ért véget (a fiatalok seregszemléjéről a 14. oldalon olvashatnak), szombaton pedig rajtol a felnőttek csapat-világbajnoksága. A hölgyeknél Airizer Emese, Hegedüs Anita, a ZTE ZÁÉV női együttesének játékosai játszhatnak a magyar csapatban. Mellettük tagja az együttesnek Nemes Irén, a zalaiak volt játékosa, és Nemes Juhász Gabriella, aki ősztől minden bizonnyal a ZTE ZÁÉV színeiben játszik. A ZTK FMVas férfi bajnokcsapatából Farkas Sándor, Fehér Zoltán képviseli a magyar és a zalai színeket. Itt is található a keretben egykori zalai tekéző, Boanta Claudiu személyében.

A zalai tekesport erősségét jelzi, hogy Fehér László, a ZTK FMVas bajnokcsapatának edzője, ezúttal a női szövetségi kapitányi posztot tölti be. Tőle érdeklődtünk a magyar esélyekről.

Fehér László sokadik világbajnokságán vesz részt szövetségi kapitányként
Fotó: Katona Tibor

- Mint mindig, ezúttal is a dobogó a cél a magyar csapatoknál - hangoztatta Fehér László. - Szűkítve a kört, a női válogatottól érmet várok. Ami nem lesz egyszerű feladat, mert nagyon kiegyensúlyozott a mezőny. Nyolc-tíz csapat egyforma eséllyel indul harcba az érmekért.

- Kik lehetnek a legnagyobb ellenfelek?

- Németország, Románia, Horvátország, Szerbia, csak párat említve a sorból.

- Fontos lehet a jó rajt.

- De még mennyire, ám tartok a nyitómérkőzéstől. Hosszú utazás után szombaton reggel nyolc órakor lépünk pályára Ausztria ellen, amely nem egy ideális időpont.

- Térjünk át a férfiakra, hiszen mégis csak a ZTK FMVas bajnokcsapatának edzője.

- Náluk is az érmes helyezés az elvárás. Csapatomból Farkas Sándor és Fehér Zoltán utazhat a vb-re. A bő keretben bent lévő Nemes Attilát sérülései miatt hagyta ki Csányi Béla szövetségi kapitány. Én kivittem volna, de természetesen a döntés joga a szövetségi kapitányé.

- A bajnokság hajrájában remekül dobó Kozma Károlyt nem sajnálja?

- Vele más a helyzet. A bő keretet már hónapokkal a vb előtt le kellett adni, így őt már nem vehette számításba a szövetségi kapitány. Azonban, ha Karcsi továbbra is ilyen jó formában dob, biztos vagyok benne, hogy érkezik számára meghívó a válogatottba.

A női válogatott Ausztriával, Észtországgal és Németországgal, míg a férfiak Dániával, Franciaországgal és Csehországgal kerültek egy csoportba. Jövő csütörtökig rendezik a csoportküzdelmeket, majd az egyenes kieséses szakasz jön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!