Sport

2017.06.18. 18:30

Emléktornán focizott a Dunántúli Postás SE Nagykanizsa csapata

NAGYKANIZSA A horvátországi Vinkovciban egy emléktornán vett részt a Dunántúli Postás SE Nagykanizsa kispályás focicsapata. A teljes hétvégét felölelő történések során a kanizsaiak spliti, zadari és vukovári gárdákkal kerültek egy csoportba.

Kühne László

- Már jóval több mint tucatnyi alkalommal rendezték meg a horvátországi emléktornát, melynek keretében egy szlavóniai kollégánkra emlékezünk közösen - fogalmazott a dél-zalaiak csapatvezetője, Dervalics György. Majd így folytatta: - A házigazdáktól megtudtuk: még a délszláv polgárháború korszakából datálódik az a szomorú eset, amikor a harcok keretében egy postásra kézigránátot dobtak, a repeszek pedig halálosan megsebesítették az illetőt. Horvát munkatársaink kispályás focitornával emlékeznek azóta is az elhunyt társukra, ennek lehettünk részesei ezúttal mi is.

Nagykanizsai postások Vinkovciban Fotó: DPSE

Nos, a kanizsaiak a csoportmérkőzések során a későbbi győztes Zadartól 1-0-ra kaptak ki, a Split együttesét 4-0-ra verték, a Vukovarral pedig 1-1-es döntetlent játszottak. És úgy végeztek a torna ötödik helyén, hogy a későbbi győztesek a zadariak, a másodikok pedig éppen a vukováriak lettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!