nhl

2019.05.20. 09:05

Előnyt szerzett a St. Louis a nyugati döntőben

A vendég St. Louis Blues vasárnap nagyon magabiztosan, 5-0-ra megnyerte a San Jose Sharks elleni párharcának ötödik mérkőzését, amivel először vette át a vezetést az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) nyugati főcsoportjának döntőjében.

A vendégek a 6. percben szereztek vezetést, majd a második harmad elején újabb két találatukkal már megnyugtató előnyre tettek szert. A harmadik játékrészt emberelőnyös góllal kezdte a St. Louis, amely legjobbja, Jaden Schwartz harmadik találatával állította be a végeredményt az 57. percben.

A Sharks nehezen viselte a hazai vereséget, erőtlen játékához – 21 lövésével szemben a vendégeknek 40 olyan lövésük volt, ami eltalálta a kaput – hozzájárult, hogy nyolc kisbüntetésük mellett a záró harmadban két játékosuk kapott tízperces fegyelmit. A rendezettebb és fegyelmezettebb Blues mindössze három kétperces büntetéssel zárta a találkozót.

A St. Louisban az orosz csatár, Vlagyimir Taraszenko gólra váltott büntetője mellett két gólpasszal zárt, míg a kanadai kapus, Jordan Binnington 21 védett lövéssel hibátlan teljesítményt nyújtott.

Schwartz 12 gólnál tart a rájátszásban, az alapszakaszban 69 mérkőzésen 11-szer volt eredményes. A 26 éves kanadai csatárnak ez már a második mesterhármasa volt a most zajló playoffban, hasonlóra legutóbb a Detroit Red Wings svéd csatára, Johan Franzen volt képes 2008-ban.

Taraszenko a klub történetének első sikeres büntetőjét könyvelheti el a rájátszásban, ezt megelőzően Jimmy Roberts próbálkozhatott, de az 1968-as playoffban hibázott.

A párharc hatodik felvonását helyi idő szerint kedden este – magyar idő szerint szerdán hajnalban – St. Louisban rendezik, a Blues tehát egy hazai győzelemmel bejuthat a nagydöntőbe, ahol legutóbb 1970-ben szerepelt.

Eredmény, nyugati főcsoportdöntő, 5. mérkőzés:

San Jose Sharks-St. Louis Blues 0-5

Az állás: 3-2 a St. Louis javára.

Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2 a St. Louis javára.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában