Halasztás

2019.08.02. 10:44

Elmarad a jövő szombati ZTE FC-Ferencváros mérkőzés! (frissítve)

A ZTE FC percekkel ezelőtt jelentette meg honlapján, hogy a Ferencváros nemzetközi kupakötelezettségére hivatkozva kérte az augusztus 10-én esedékes ZTE FC – FTC mérkőzés elhalasztását, amit az MLSZ engedélyezett.

Kerkai Attila

A ZTE-stadionban az elkészült új, biztonsági kerítés. 

A mérkőzésre iránt óriási érdeklődés mutatkozott, a jegyértékesítés szerdai kezdetétől kezdve a bérletesekkel együtt már több mint 6000-en rendelkeztek érvényes belépővel a meccsre – írja a ZTE FC honlapja. A jegyértékesítést egyelőre leállították, a találkozóra már megvásárolt jegyekkel, valamint a meccs pótlásának időpontjával kapcsolatban később lesz információ.

A döntést nehezen értik meg a szurkolók is. A Ferencváros jövő kedden a Dinamo Zagreb otthonában kezdi meg a BL-selejtezős párharcát, a visszavágót rá egy hétre rendezik meg. Ebbe „nem fért bele” a szombati meccs, egy olyan keretű együttesnek, amely igencsak bő és rotálható. Az MLSZ pedig most egy olyan meccstől „fosztja meg” a zalai drukkereket, de összességében a magyar futballt is, amiről általában a tanácskozásokon, a sajtótájékoztatókon mindig kinyilvánítja: kellenek a nézők és a jó hangulat. A meccs pótlását vélhetően majd egy későbbi, hétközi (máshova nem is nagyon tehetné) napra tűzi ki, majd valamikor őszre...

Nagyjából persze a szurkolók fejében is ezek a gondolatok fordultak meg, ami természetes, s most is igaz erre az esetre, hogy az emberek azért nem buták... Amikor Sallói Istvánt, a ZTE FC sportigazgatóját megkerestük nem meglepő módon ő is hasonló gondolatok mentén nyilatkozott.

-Csalódtunk, hiszen nagy élmény lett volna ha telt ház előtt fogadhattuk volna a Fradit – mondta Sallói István. – Sportszakmailag egyébként érthető a Ferencváros kérése is, de mi lesz – adja isten, hogy így legyen – , ha továbbjut. Akkor elhalasztja minden hazai meccsét...? Aki a kupákban indul, az oldja meg, hogy amíg versenyben van, két fronton kell helytállnia. Én is azt mondom, támogatni kell a magyar kupacsapatokat, ugyanakkor a halasztás a legrosszabb megoldás. Amennyiben azt akarjuk, hogy a magyar futballban valóban megtörténjen a brandépítés, akkor pont az olyan meccsek kellenének, ahol van néző, van hangulat, satöbbi. Én a szurkolókat sajnálom most, hogy lemaradnak egy ilyenről.

A sportvezető arra a kérdésre, hogy az elővételben megvásárolt jegyekkel mi történik most egyelőre annyit válaszolt, az új időpontra biztosan érvényesek lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában