Sport

2015.07.04. 15:31

Elkezdődött a strandröplabda bajnokság

Rekkenő hőségben kezdődött el az idei strandröplabda szezon első fordulója az Aquacity homokos pályáin.

Jóna István

A Decathlon Strandröplabda bajnokságra 18 csapat nevezett, három kategóriában (női, férfi, nyílt). A Zalaegerszegi Röplabda Klub és az Aquacity közös rendezésében ez már a hatodik a sorban. A lebonyolítási rendszer nem változott az előző évekhez képest, miszerint három tornán dől el az abszolút bajnok kiléte. Az induló csapatok közül a vegyes kategóriában méretette meg a legtöbb páros magát szám szerint kilenc, árulta el a helyszínen Horváth Richárd a ZTE RK feladója, a torna egyik szervezője. A bajnokság nyitónapjára a házigazdák mellett Ajkáról, Lentiből, Sümegről és Komlóról is érkeztek játékosok.

A képen Bódis Bianka (rózsaszín) és MolnárMartina (fekete)
Fotó: Katona Tibor

A szervezők a sok mérkőzésre való tekintettel az előzetesen meghirdetett két szett győzelemig tartó mérkőzéseket egy szettesre csökkentették. Így is késő délutánig zajlottak a mérkőzések melyek közül a hölgyek versenye ért véget a legkorábban. A három induló páros közül a Szalai Vivien - Kaprényi Piroska fémjelzett VIP fantázianevű duó szerezte meg a győzelmet, a KÚDÚRÓ (Bódis Bianka, Molnár Martina) és a Mi Legyen (Farkas Gréta, Balogh Szilvia) duó előtt.

Horváth Richárd elárulta, hogy távlati terveik között szerepel a felnőtt strandröplabda országos bajnokságba való csatlakozás vidéki helyszínként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!