Sport

2016.03.23. 14:52

Elhunyt dr. Kató Gergely

Keszthely - Életének 86. évében meghalt dr. Kató Gergely, aki 1961-től nyugdíjazásáig Keszthely város tiszti főorvosa volt. Személyére azonban legtöbben a helyi labdarúgó csapat vezetőjeként emlékeznek.

Iglódi Endre

A PEAC-ban vált ígéretes védő játékossá, de 1962-ben súlyos térdsérülés véget vetett játékos karrierjének. 1956-ban költözött Keszthelyre és a következő évtől már az akkori csapat szakosztály elnökeként tevékenykedett. Később elnökségi tag, szakosztályvezető és csapatorvos volt a Keszthelyi Haladásnál. A 114 esztendős keszthelyi labdarúgást nála hosszabb időn keresztül vélhetőleg senki sem szolgálta. A keszthelyi labdarúgás 1980-tól 1996-ig tartó aranykorszakában az elnökségben vállat szerepet és társadalmi munkában a csapat orvosa volt. 2015. augusztusában az 55 és 35 esztendős keszthelyi bajnoki címek balatongyöröki ünnepségén egykori játékosai „50 esztendő a keszthelyi labdarúgásért” kitüntetésben részesítették. Dr. Kató Gergelyt március 30-án 11 órakor kísérik utolsó útjára tisztelői a keszthelyi Szent Miklós temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!