Sport

2017.08.10. 15:40

EKK: Balogh Beatrix fiatalokat építene be az NB II-es csapatba

ZALAEGERSZEG Hosszú, egész pontosan 13 év szünet után ősztől ismét lesz NB II-es kézilabda-csapata a megyeszékhelynek, az Egerszegi KK személyében.

Jóna István

A klub a megyei bajnokság megnyerése után válaszút elé került, a vezetők és a játékosok pedig hosszas gondolkodás után együtt úgy döntöttek, hogy vállalják a magasabb osztály kihívásait. Fontos változás a csapatnál, hogy az eddigi vezetőedző, Bíró József munkáját az sokszoros válogatott, olimpiai ezüstérmes Balogh Beatrix veszi át, aki játékos-edzőként irányítja majd a csapatot.

Edzés a Kölcsey-gimnáziumban. Jobbról a játékos-edző, Balogh Beatrix figyeli a csapattagok munkáját Fotó: Pezzetta Umberto

- A közös felkészülést augusztus 1-én kezdtük meg és heti két edzéssel, kedden és csütörtökön készülünk a szezonra - tájékoztatott az együttes trénere. - De ezt a közös tréningezést megelőzte még egy kéthetes egyéni képzés is, heti négy edzéssel, ami az állóképesség növelésével, sok futással és erősítéssel telt el. A keretünk nem változott, a megyei bajnokságot nyert csapatra építünk, és a fiatalokkal kiegészülve vágunk majd neki az NB II-nek.

Balogh Beatrix elmondta továbbá, hogy céljuk a bennmaradás, illetve a fiatalok beépítése a felnőtt keretbe. A tavasszal már két fiatal kipróbálhatta magát a felnőtteknél, de folyamatosan próbálnak lehetőséget adni újabb tehetséges játékosoknak. A csapatban az arány 10 felnőtt és hat fiatal lesz, s utóbbiaknak egyelőre csak epizódszerepet szánnak majd. De ez a közeli jövőben, a teljesítményüktől függően persze változhat.

Az NB II-es kézilabda szezon valamikor szeptember közepén kezdődik, és az Eegerszegi Kézilabda Klub az Észak-nyugati csoportba nyert besorolást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!