Sport

2017.06.12. 15:57

Egyik légiósának már ajánlatot tett a ZTE KK

ZALAEGERSZEG Kedden már nem kell játszani, aminek alighanem szurkoló és játékos egyaránt örül. A Zalakerámia-ZTE KK férfi kosarasai ugyanis már szombaton megszerezték a bronzérmet a Körmenddel szemben. Volt nagy ünneplés, az élet viszont nem áll meg, s már „készül” az új csapat.

Kerkai Attila

Ezek a napok természetesen az ünneplésé, ami megjár a Zalakerámia-ZTE KK együttesének. Kihozta magából a maximumot ebben az évben, és jó volt szombaton hallani egy félmondat erejéig Benke Szilárdot, aki nagyon örült a bronznak, de azt mondta, lehetne akár egy kicsivel fényesebb is ez az érem... Mert még a fináléra is képes lett volna a ZTE KK, ha nem jönnek közbe a lehető legrosszabbkor a sérülések...

Ám, ez már a múlt. Az érem másik oldala, hogy az egerszegi csapat erőn felül teljesített. Ahogy a játékosok zöme is elmondta, ha a szezon elején valaki a bronzcsatát „ajánlotta" volna fel nekik, simán elfogadják. Bencze Tamás vezetőedző kihozta együtteséből amit csak lehetett, jó kosárlabdát játszottak a zalaiak, jó szakmai munka mellett, s ezt még a riválisok szakvezetői is rendre megjegyezték.

Bencze Tamás vezetőedző a levegőben: a szakmai munka dicsérete is ez a bronzérem Fotó: Katona Tibor

Következhet a pihenés, ám a háttérben már dolgoznak a klub vezetői a következő bajnokságra, így az új keret kialakítása már folyamatban van. Ami a biztos, hogy Bencze Tamás vezetőedzőnek érvényes szerződése van, a jelenlegi kerettagok közül Szabó Zsoltnak, Mohácsi Máténak, Benke Szilárdnak, Kis Raúlnak és Fekete Viktornak szintén. Szabó, Mohácsi és Benke gyakorlatilag kezdő szintű játékosnak minősül, úgyhogy ebből a szempontból nem áll rosszul a ZTE KK. Stárics Kornél ügyvezetőt kérdezve annyit megtudtunk, hogy Kerpel-Fronius Balázsnak viszont nem ajánlott szerződést a klub, aki a szezon utolsó harmadában már sérüléssel bajlódott és térdműtéten is átesett.

- Dolgozunk a jövő évi keret kialakításán, két-három hely még kiadó, ami a magyar magot illeti a keretben - mondta az ügyvezető. - Plusz egy saját nevelésű fiatal játékossal is szerződést kötünk, hiszen Bencze Tamás szerződésében benne van: a következő szezontól egy 21 éven aluli ZTE-nevelésű kosarasnak szerepelnie kell a mérkőzésre nevezett keretben. Tárgyalásban állunk magyar játékosokkal, de még nevekkel nem szolgálhatunk. Ami a légiósokat illeti, a bronzérmes csapat külföldi játékosai közül egyiküknek már konkrét ajánlatot tettünk, vagyis hosszabbítani szeretnénk vele.

Az ügyvezető azt nem árulta el, kiről van szó, de információink szerint Julian Norfleet az, akit a szakmai stáb is marasztalna, de még az sincs kizárva, hogy mást is. A légióskérdés és a szerződtetésük egyébként is mindig hosszabb folyamatot takar a nyári időszakban a meglévőkkel és a kiszemellekkel együtt. Stárics Kornél kérdésünkre, miszerint a magyar mag legkorábban mire állhat össze, úgy felelt: akár már egy héten belül eldőlhetnek ezek a kérdések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!