Sport

2017.05.26. 18:58

Egyenlített az Alba a ZTE KK ellen

Zalaegerszeg - Az egerszegi szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek a férfi kosárlabda bajnoki elődöntő második, péntek esti találkozójára. A Zalakerámia-ZTE KK arra készült, hogy hazai pályán is legyőzze az Alba Fehérvár csapatát, de nem sikerült. Nyertek a fehérváriak és egyenlítettek (1-1) a párharcban.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK- Alba Fehérvár-Puebla Plus 85-94 (22-26, 22-25, 22-18, 19-25)

Zalaegerszeg, Zalakerámia Sportcsarnok, 2600 néző. Jv.: Földházi, Papp P., Benczúr.

ZTE KK: Ubilla 23/6, Norfleet 13/3, Benke 10, Szabó Zs. 12/6, Drungilas 14. Csere: Mohácsi 7/6, Wright 6, Kis R. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Alba Fehérvár: Taylor 13/9, Mohammed 14/6, Shepard 16, Lóránt 19/9, Keller Á. 12. Csere: Edwards 9/3, Farr 11/3, Markovic. Vezetőedző: Braniszlav Dzunics.

Kipontozódott:

Érthető volt a felfokozott várakozás Zalaegerszegen, hiszen a párharc első, szerdai mérkőzésén a ZTE KK fehérvári győzelmével elvette az Alba Fehérvár pályaelőnyét. A bemutatásnál megint „felrobbant” a csarnok, konfettieső hullt a szurkolól által. És hát, győzni kellett volna... Nem kellett magyarázni miért, ám így volt ezzel a vendégcsapat is.

 

 

El sem kezdődött a mérkőzés, a feldobásnál máris ráfújtak egy faultot Drungilasra... Mindez kellő alaphangot adott a zalai szurkolók részéről a mérkőzésnek, az Alba pedig belekezdett. Ellépett 3-11-re, miközben sok hazai lehetőség maradt ki, Bencze Tamásnak ki kellett kérnie az első idejét. Az már ekkor látszott, hogy a vendégek „szívni” fogják a ZTE kulcsjátékosainak a vérét, de nem is tehettek mást, hiszen nekik (is) győzni kellett. Vezetett az Alba, és nagyon dinamikus kosárlabdát játszott (12-18). Ez tűnt a legfőbb fegyverének, ám a ZTE dobásai javulni kezdtek és közelebb jött. Azonban nagyon keményen védekezett az Alba együttese (24-28), így nem sikerült ennél közelebb férkőzni.

A hazai tábor verbális „frontot” nyitott a vendégek játékosa, Keller Ákos ellen, aztán az egerszegiek a második negyed közepén beérték az Albát a vezetést is átvették (30-28), de innentől igazából váltakozva vezettek a csapatok. Taylor keze volt nagyon biztos a vendégeknél, de persze semmi sem dőlt még el (44-51).

 

 

Egyértelműnek tűnt a feladat a második félidőre, hogy itt kell megfogni a mérkőzést, de Lóránt egy hármassal nyitott (44-54). Az első találkozóhoz hasonlóan Ubillát fogták a legkeményebben a vendégek és ezzel a lendületet is kivették a ZTE játékából. Az egerszegiek ritmusa sokszor megtört, Ubilla két hármasa jött jól csapatának (57-65), érkezett is a szurkolás a lelátóról! A 28. percben Norfleet bokája sérült meg, le kellett hozni a pályáról, a közönség a nevét skandálta. Hallatlanul kemény mérkőzést láthattunk, a ZTE a záró negyedre feljött három pontra (66-69).

A harc, a csata,az ütközet - nevezzük bárminek - folytatódott, Norfleet a pályán volt, de húzta a lábát... Kimaradtak a hazai dobások, a vendégek pedig újra tíz pontra léptek el (66-76) és egyértelműen frissebbnek tűntek. A 35. percre már 15 ponttal vezetett az Alba Fehérvár (66-81), hiszen ebben a negyedben csak ekkor született meg az első ZTE-pont. Az egerszegiek indítottak még egy utolsó nagy rohamot (85-91), de már nem jártak sikerrel, egyenlített az Alba Fehérvár. Következik a harmadik mérkőzés kedden (20.00) Székesfehérváron.

 

Bencze Tamás: - Gratulálok az ellenfélnek, mert jobban játszott, de köszönöm a közönségnek is ezt a hangulatot, amely nélkül lehetett volna ennél nagyobb is a különbség. Ma dinamikusabb volt az ellenfél, próbáltunk sok mindent . Sok volt a lábakban, ettől egy kicsit tartottunk. A vereség ellenére gratulálok a csapatnak, mert amit lehetett, mindent kihoztak ebből a mérkőzésből.

Braniszlav Dzunics: - Nagyszerű mérkőzést játszottunk, ami méltó volt az elődöntőhöz. Most sikerült minden, ami az első mérkőzésen nem, türelmesebbek voltunk,  és  még mindig  egy nagyszerű párharc elé nézünk. Könnyen lehet, hogy most jött ki az, hogy mi többet pihenhettünk az elődöntőre, a ZTE ugyanis nagyon sok mérkőzést játszott az utóbbi időben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!