Kosárlabda

2019.06.13. 09:00

Egy évet is kihagyhat Achilles-ín-szakadás miatt az NBA sztárja

Egyelőre kérdéses, hogy az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság egyik legjobb játékosa mikor és hol térhet vissza.

Kevin Durant, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) címvédő Golden State Warriors sztárja Achilles-ín-szakadást szenvedett a nagydöntő negyedik összecsapásán.

A 30 éves kosaras közösségi oldalán szerda késő este jelezte: hétfői sérülését követően sikeres műtéten esett át.

„Most kezdődik a visszautam. Belül nagyon fáj, de jól vagyok. A kosárlabda a legnagyobb szerelmem, és pályára akartam lépni, segíteni akartam a csapatomat a triplázásban” – írta Instagram-oldalán az NBA négyszeres pontkirálya, az elmúlt két nagydöntő legértékesebb játékosa.

Durant az idei, Toronto Raptors elleni finálé első négy mérkőzését vádlisérülés miatt kihagyta, az ötödik összecsapáson tért vissza, ám egy negyed után betámogatták az öltözőbe. A Warriors ennek ellenére nagy csatában, 106-105-re győzött Torontóban, így magyar idő szerint péntek hajnalban hazai pályán kiegyenlítheti a párharcot.

Egyelőre kérdéses, hogy az NBA egyik legjobb játékosa mikor és hol térhet vissza, ugyanis az ilyen sérülések gyógyulási ideje akár egy év is lehet. Durant szerződése ráadásul lejár a Warriorsnál, szabadügynök lesz, és nagy kérdés, melyik lesz az a csapat, amelyik így, sérülten is szerződteti.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában