Sport

2015.10.29. 16:43

Egerszegi testépítők sikerei

Zalaegerszeg – A megyeszékhelyi Hagyma Gym SE megkapta a WBPF Hungary szövetségtől a nemzeti testépítő-bajnokság rendezését. Az egerszegiek Szombathelyen is jártak, s nem tértek haza üres kézzel.

Kerkai Attila

A World Bodybuilding & Psysique Sports Federation Hungary szervezésében tartottak testépítő versenyt ProGym–Zimmermann Kupa néven, melyen rendeztek nemzetközi tehetségkutató sportmodell, fittness versenyt, ahol az egerszegi Hagyma Gym SE testépítői is rajthoz álltak.

Közülük négyen vettek részt ezen a bajnokságon és egy győzelmet elhoztak. Méghozzá Kovács Flóra révén, aki a 163 cm alattiak között az athletic psysique kategóriájában győzött. A többiek is jól szerepeltek, ugyanis a sport psysique kategóriában Tóth Zoltán (178 cm alattiak) negyedik, Seress Róbert (178 cm felettiek) szintén negyedikként végzett.

Két zalai férfi díjazott, balról Tóth Zoltán és Seress Róbert

A modell psysique kategóriában is volt indulójuk, ebben a számban Takács Alexandra úgyszintén negyedik lett. És nem csak ők voltak ott Zalaegerszegről, hanem egyéni indilóként Sáska Szandra is. Ő a sportmodell kategóriában zárt a második helyen. Mint megtudtuk tőle, két éve jár versenyekre és a hét végén nemzetközi viadal is vár rá, hiszen Bécsben Ausztria nemzetközi bajnokságán indul.

Takács Alexandra, aki negyedikként zárt kategóriájában

A vasi viadal egyben az előszobája is volt az úgynevezett profiknak az egy hét múlva rendezendő országos bajnokságnak, melyre az egerszegiek most nem utaznak, viszont jövőre már házigazdaként rendezhetik meg a viadalt. Mindezt Hajmási Ferenc, a Hagyma Gym SE vezetője jelentette be, aki tovább részletekkel is szolgált.

A győztesként hazatérő Kovács Flóra

– Szervezőként is részt vett klubunk a szombathelyi viadalon és számunkra jó hír, hogy a WBPF Hungary szövetség nekünk adta a 2016. évi nemzeti bajnokság rendezési jogát – tudtuk meg Hajmási Ferenctől. – Ami azért is fontos hír számunkra, hiszen Délnyugat-Dunántúl egy kissé sötét folt a testépítésben, nem nagyon vannak a térségben versenyek. Jövőre, ilyentájt tehát Egerszegre jönnek a legjobbak, ráadásul minden magyar bajnokság egyben a világbajnokságra is kvalifikál.

Az értékes második helyet megszerző Sáska Szandra, aki külföldi viadalra készül

Természetesen örülünk és készülünk, s most már nem csak szervezőként, de vannak versenyzőink is, akik egyre jobb kidolgozottságot érnek el. Fontos megemlítenem, hogy a mai testépítésben már nemcsak az izomtömeg számít, hanem a különböző kategóriák révén az atletikusságot, az erőállóképességet és a kidolgozottságot is figyelembe veszik a pontozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!