Sport

2010.04.26. 06:25

Egerszegi bravúr Sopronban - 2:0-ra vezet a ZTE! (interjúkkal, képgalériával frissítve!)

Egészen elképesztő utolsó negyedet produkálva, mínusz 12 pontról állt fel és győzött a Zalakerámia ZTE KK a hűség városában. A párharc állása 2:0, így a ZTE, amennyiben nyer, kedden elődöntőbe juthat Zalaegerszegen.

Urbanics Pál

Soproni KK - Zalakerámia ZTE KK 77-79 (23-27, 16-8, 28-18, 10-26)

MKB Aréna, 1100 néző

Jv.: dr. Valovics, Hegedűs, Jakab (Zsiros)

Sopron: Richardson 15/3, Brooks 19/9, Molnár A. 14/3, Szabó Zs. 14/6,  Knight 4. Csere: Halmai 5, Keresztes 6, Gombás -.

ZTE: Hinnant 22/3, Watson 13/6, Kámán 10/6, K. Wilson 5/3, Trepák 14/6. Csere: Gáspár 8/6, Timberlake 5, Tóth 2, Baki -.

Meszlényi Róbert: - Győzelmet érdemeltünk volna, mert nagyon nagyot küzdöttünk a listavezető ellen. Pojbics sérült volt, így ma őt is nélkülöznünk kellett. A végén szerencsénk sem volt.

Völgyi Péter: - Kiszenvedtük ezt a győzelmet, nem játszottunk jól, nem sültek a távoli dobásaink, de nagyon örülök, hogy sikerült nyerni Sopronban is.

Gáspár Dávid: Az első negyedben nagyon jó ritmusban támadtunk, dobtunk 27 pontot, de ezt a jó teljesítményt nem tudtuk átvinni a második negyedre, ahol a Sopron már feljött, mi meg kicsit fásulttan mozogtunk. Ez betudható annak, hogy fáradtak voltunk, illetve a Sopron is nagyon felkészült belőlünk. Nagyon kemény meccs volt, le a kalappal a szurkolók és a csapat előtt. Ma nem játszottunk túl jól, de nyertünk, ami óriási dolog, hiszen minden idegenbeli siker hatalmas bravúrnak számít a rájátszásban. A vége rendkívüli izgalmakat hozott és tényleg nüanszokon múlott. A kiélezett helyzetekben mi kevesebbet hibáztunk, megszereztük a lecsorgó labdákat és fontos pontokat dobtunk. Minusz tizenkettőről álltunk fel, ez azért sokat elárul a csapat tartásáról. Kedden megpróbáljuk lezárni a párharcot!

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Zalaegerszegnek. A bemelegítéskor már látni lehetett, hogy Trepák Zoltán és Calvin Watson is speciális eszközökkel próbálja sérülését gyógyítgani. Hiába, ez a rájátszás, ahol nincsen se sérülés, se betegség, mint korábban nyilatkozta azt a Kecskemét vezetőedzője, Sztojan Ivkovics. Márpedig ő valószínűleg tudhatja, miről beszél, hiszen jó párszor került hasonló szituációba hosszúra nyúlt játékos pályafutása alatt. A tény tény marad, ma délután is pályára fog lépni mind Trepák, mind pedig Watson. A véndégszurkolók megtöltötték a számukra kijelölt szektort, és remek hangulatot teremtenek a soproni csarnokban. Úgy tűnik viszont, hogy a hazai szurkolókat nem hozza annyira lázba ez a mérkőzés, igen foghíjasak egyelőre a lelátók a mérkőzés előtt 8 perccel.

1. negyed:

1. perc:  A soproniak hozzák el a labdát. Brooks betörése után 2-0. Watson tiszta dobóhelyzetből hárompontossal válaszol: 2-3. Molnár dobása jó, plusz még egy büntetőt is dobhat Kámán első hibája után. A büntető jó: 5-3. Hinnant triplája lejön.

2. perc: Szabó a pontszerző. Az állás 7-3. Wlson elhibázott dobása után a Sopron jöhet. Richardson távolija nagon rövid, Hinnant zsákolásával 7-5.

3. perc: Szépen kijátszott támadás után Trepák-tripla. Fordít a ZTE: 7-8. Richardson távolija ezúttal sem jó, támadhat a ZTE.

4. perc: Trepák kezéből kiperdül a labda, de Watson visszaszerzi, Hinnant pedig csodálatosan tör be: 7-10. Szabó dobása kiperdül, Hinnant leosztása után Kámán a pontszerző: 7-12. A hazaiak időt kérnek.

5. perc: Szabó dobott nagyon rövidet, Hinnantnél a labda, aki Wilsonnak passzol, de utóbbi egyéni akciója nem sül el jól. Jöhet a Sopron. Brooks hárompontosa kimarad, majd újra Wilson hibáz.

6. perc: Hinnant szerez labdát, Kámán triplájával már 8 pont a ZTE előnye: 7-15. Kinght farag a hátrányból: 9-15. Trepák újabb hármasával már 9-18.

7. perc: Molnár pontjára Hinnat válaszol: 11-20. Richardson is betalál, az övé hármat ér: 14-20. Wilson kihagyott triplája után Szabó zsákol: 16-20.

8. perc: Kámán egyéni akciójának eredménye: 16-22. Knight középtávolija lejön, de a lepattanó Szabó kezébe esik, így könnyű pontot szerez a Sopron 4-ese: 18-22. Tóth támadóhibája után újra a Sopron jöhet.

9. perc: Szabó hárompontosával 1 pontra jön fel a hűség városának csapata: 21-22. Időkérés a ZTE-nél. Hinnant hint egy triplát, aki ezzel már 9 pontos: 21-25.

10. perc: Kinght válasza kiperdül a gyűrűből, Hinnant leosztását Tóth nem tudja kosárra váltani, mert Brooks szabálytalankodik vele. Tóth büntetői után: 21-27. Richardson dobhat büntetőket Hinnant első személyi hibája után. Az apró termetű amerikai mindkettőt beszórja: 23-27. Watson triplája épphogy eltalálja a palánkot, vége a negyednek.

2. negyed:

1. perc: Watson helyett a pályán Timberlake, Kámán triplája lejön. Richardson passza nem jó, újra jöhet a ZTE. Timberlake betörése után lepattan a gyűrűről a labda, majd pedig Halmai dob hatalmas homályt. Időközben lejár a Sopron támadóideje.

2. perc: Tisztára játszott támadás után Baki nem tud betalálni, a másik oldalon Molnár eredményes: 25-27. Hinnant triplája lejön, Baki visszaszerzi a lepattanót.

3. perc: Tóth elhibázott közelije után Richardsonnak üt oda Kámán, ez neki már a 3. hibája. Keresztes tempójával egyenlít a Sopron: 27-27.

4. perc: A Hinnant helyett pályára lépő Watson hárompontost hibáz. Így tesz Szabó is, Timberlake hozhatja a labdát. Baki újra tiszta helyzetből hibáz. Richardson is hasonlóan cselekszik.

5. perc: Zalaegerszegi lábról megy ki a labda, így továbbra is a Sopron támadhat. Watson labdát szerez, Timberlake zsákol: 27-29. Richardsonnak Wilson üt oda, a soproniak irányítója dobhat. Csak az egyik jó, az eredmény: 28-29.

6. perc: Trepákot birkózzák le a palánk alatt, de Brooks két alkalommal is dobást hibáz, mire a zalaegerszegiek visszaszerzik a lepattanót. Timberlake passza után Gáspár kiszorított helyzetből próbál pontot szerezni, de dobása rossz. Molnár triplája után újra vezet a Sopron: 31-29. Ebben a negyedben 6 perc alatt 2 pontott dobott a Zalaegerszeg.

7. perc: Watsonról perdül ki a labda, így újra a hazaiak jöhetnek. Gáspár szereli szabálytalanul Brooksot, az amerikai dobhat. (Nem volt szabálytalanság...) Brooks csak az egyiket dobja be. Trepák gyötri be a labdát: 32-31.

8. perc: Keresztes megijed a nála 20 centivel alacsonyabb Watsontól és kihagyja a ziccert. Wilson dob leképesztően nagy homályt, majd Halmai szerzi első kosarait: 34-31.

9. perc: Trepák elhibázott dobása után Hinnant visszaszerzi a labdát, de passza nem jó Watsonnak. Újra a hazaiaknál a labda. Watson 2. hibája után Halmai dobhat büntetőket. A ZTE-nek megvan az 5 csapat-faultja. Halmai csak az egyiket dobja be: 35-31. Szabó túl vehemensen megy a lepattanóért, a jutalma egy személyi hiba.

10. perc: Gáspárnak üt oda Richardson, így a ZTE is dobhat. A Sopronnak is megvan az 5 csapat-faultja. Gáspár mind a kettőt bevágja: 35-33. Kinght dobja be Wilsonnal együtt a labdát, így büntetőt is dobhat az ausztrál center, azt viszont kihagyja: 37-33. Watson csodálatos bejátszása után Wikson szerzi meg első pontjait: 37-35. Richardson válaszolni tud, így a félidő 39-35 a Sopronnak.

A hazaiak a félidőben 50, míg a vendégek 45%-kal dobnak, a lepattanók terén is a hazaiak vezetnek (16-14). Érdekesség, hogy mindkét csapat híres a jó kinti dobásairól, ezúttal nem sülnek annyira a hármasok, a Sopron 27, a vendég ZTE pedig 33%-kal dobja azokat.

Pontszerzők:

Sopron: Molnár 12/3, Richardson 8/3, Szabó 7/3, Knight 4, Halmai, Brooks 3-3, Keresztes 2.

ZTE: Hinnant 9/3, Trepák 8/6, Kámán 7/3, Watson 3/3, Wilson, Gáspár, Tóth, Timberlake 2-2.

3. negyed:

1. perc: Megkezdődik a 3. negyed, Kámán 3 személyi hibája miatt padon, helyén Gáspár játszik. Richardson tempódobásával: 41-35. Watson dobása nagyon rövid, jöhet a Sopron.

2. perc: Knight ellen támadóhibát fúj a játékvezető. Neki ez már a harmadik. Ismét az egerszegieké a labdát. Hinnant hármasa rossz, de Wilson visszaszerzi a lepattanót, viszont ő is hibázik távolról. Nem úgy Szabó, akinek kosarával 9 ponttal lép meg a Sopron: 44-35.

3. perc: Újra támadhat a Sopron, Trepák ellépte. Richardson dobása veszélyeztette laptopunkat, óriási homály volt. Watson hint egy triplát: 44-38. Knight dobása lejön.

4. perc: Hinnant leosztása után Wilson dob triplát: 44-41. Szabó szép dobásával. 46-41. Wilson hármasa ezúttan nem jó, Gáspár visszaszerzi a lepattanót, Hinnant pedig beteszi a labdát a kosárba: 46-43. Brooks betörése után 48-43.

5. perc: Gáspár céloz pontatlanul, majd pedig Watson szerez labdát Richardsontól. A ZTE támadhat. Watson helyett Timberlake a pályán.

6. perc: Hinnant leosztása után Wilson hárompontosa megint kimarad, de Szabó szabálytalanul zár ki a lepattanóért vívott harcban, így a ZTE-nél marad a labda. Trepák befordulása után nem tud pontot szerezni, ellenben Brooks hármasával 8 pontra nő a Sopron előnye: 51-43. Keresztes pontjaival már 10 pont: 53-43. Időkérés.

7. perc: Gáspár hárompontossal farag a ZTE hátrányából: 53-46. Brooks válasza nem késik: 56-46.

8. perc: Keresztes faultja után Timberlake dobhat büntetőket. mindkettő kimarad, a lepattanó viszont a vendégeké. Hinnant szép betörése után: 56-48. Szabó ismét válaszolni tud: 58-48. Gáspár újabb triplájával: 58-51.

9. perc: Halmai kidobja a labdát, a ZTE támadhat. Időt kérnek a vendégek. Timberlake hármasa lejön.

10. perc: Brooks ellen Gáspár szabálytalankodik. Érdekes ítélet borzolja az egerszegi szurkolók idegeit. Egy gyűrűn megálló labdát Timberlake elüt onnan, miután legalább 5 mp-et fenn volt a gyűrűn a labda, a bíró megadta a kosarat. Keresztes büntetői után 62-51. Hinnant szép egyéni akciója után 9-re jön fel a ZTE: 62-53. Völgyi Péter technikait kap. Richardson kettőt dobhat, majd újra  kettőt, és a Sopron jöhet. Az amerikai játékos gyakorolja egy kicsit a büntetőket, 4-ből 3-at bedob: 65-53. Tóth 3 hibája után ismét büntetőt dobhat a Sopron. Halmai kosaraival a negyed vége: 67-53.

4. negyed:

1. perc: Trepák kosara jó, és még büntetőt is dobhat, ami viszont kijön. Az eredmény: 67-55. Hinnant szerez labdát, Molnár állítja meg szabálytalanul. A bíró szándékos hibát fúj. A csupa szív amerikai csak az egyiket dobja be, de oldalról jöhet a ZTE. Watson elkapkodja a dobást, jöhet a Sopron. Brooks távolija lejön, Hinnant kezében a lepattanó, Trepák újabb pontjával 10-en belül a ZTE: 67-58.

2. perc: Brooks hárompontossal hűti le az egerszegi szurkolók kedélyeit. Trepák dobhat büntetőket, miután Brooks faultolja. Az amerikainak ez a 4. hibája. Trepák keze nem remeg meg: 70-60.

3. perc: Molnár triplája lejön, a ZTE támadhat. Watson újabb elhibázott mezőnydobása után begyűjti 4. személyi hibáját is. Brooks ismét távolról próbálkozik, ezúttal eredménytelenül.

4. perc: Molnár szabálytalan Timberlake-kel szemben, az amerikai dobhat. Mindkettőt bedobja: 70-62. Richardson elkapkodja a dobást, Watson passza azonban kiperdül Hinnant kezéből, a bíró érdekes módon visszaadja a labdát a vendégeknek. Időkérés. A szurkolótáborok között egyetértés van az ügyben, hogy a bírók ide is, oda is sokat hibáznak, ezúttal kompenzálni próbáltak a szürke mezesek... Watson a legjobbkor dob pontot, majd Molnár hibáz dobást: 70-64.

5. perc: Watson homálya után újra támadhatnak hazaiak. Knight ellen szabálytalankodik Trepák, az ausztrál dobhat. Az első kimarad. A második is. Hinnant közeli kosara után már csak 4 pont a Sopron előnye: 70-66. Richardson eladja a labdát, Hinnant zsákol Kámán gyors indítása után. 70-68. Soproni időkérés.

6. perc: Szabó távolija lejön, Watsonnál a lepattanó. Kámán betörése nem jó. Richardson dob rövidet, de Trepákról megy ki a labda, így marad a hazaiaknál. Brooks passza kiperdül Szabó kezéből, támadhat a ZTE.

7. perc: Kámán triplájával vezet a ZTE: 70-71! Brooks passza nem jó Szabónak, Hinnantnél a labda. Watson a legjobbkor zsákol: 70-73.

8. perc: Timberlake szabálytalan Brooksszal, akinek a dobása jó és még dobhat is egyet. Az állás egyenlő: 73-73. Brooksnak jók az idegei. Timberlake faultolják zsákolás közben, így az amerikai dobhat büntetőket. Ez nem Timberlake műfaja, csak egyet dob be: 73-74. Timberlake szerez labdát, majd egy gyönyörű Hinnant-Watson aley oop: 73-76.

9. perc: Molnár kihagyja a ziccert, újra támadhat a ZTE. Hinnant dobhat büntetőket, csak az egyik megy be: 73-77. Némi bírói megbeszélés után folytatódik a játék. A sopron támadhat. Richardsont prakkerolja Watson.

10. perc: Watson eladja a labdát, Molnár zsákol: 75-77. Időt kér a ZTE. Hinnant hozza fel a labdát, majd ő dobhat büntetőket, miután Richardson szabálytalankodik ellene. Az apró termetű irányító kipontozódik. Hinnant első büntetője nem jó. A második benn van, támadhat a Sopron. 17 mp-cel a vége előtt Brooks dobhat büntetőket. Mindkettő jó: 77-78. Halmai üt oda Watsonnak, most rajta a sor a büntetővonal mögött. Csak az egyik jó: 77-79. 5 mp-cel a vége előtt a Sopron támadhat. A ZTE MEGNYERTE A MÉRKŐZÉST! 77-79.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!