Sport

2014.07.15. 17:10

Dupla-dupla az ob-n

Zalaegerszeg - Tatabányán rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség az újonc és serdülő korosztály országos egyéni bajnokságát. A Zalaszám-ZAC 13-15 éves atlétái hagyományaikhoz híven újra remekeltek.

Kerkai Attila

Kezdve a sort az újonc Dienes Mátyással, aki sem a 80 m-es, sem pedig a 300 m-es síkfutásban nem talált legyőzőre. Csiszár Atilla tanítványa az első versenynapon 9,32 mp-es idővel, majd vasárnap 38,90 mp-es teljesítménnyel fölényesen legyőzte valamennyi ellenfelét, s boldogan vehette át az aranyérmeket. Ugyanebben a korosztályban Varga Dóra 6. lett 80 m-en, míg ikertestvére Varga Bernadett 7. helyezést ért el ugyanebben a versenyszámban. Időeredményük 10,85, illetve 10,88 mp.

Takács Dóra, a serdülő korosztályban folytatta sikersorozatát. A Zalaszám ZAC dobóatlétája előbb súlylökésben 13,64 m-es teljesítménnyel utasította maga mögé a teljes mezőnyt, majd később ugyanilyen fölényesen megnyerte a diszkoszvetés aranyérmét is 38,63 m-es dobással. Bognár Szabolcs és Pajor László nevelőedző tanítványa folytatta három éves veretlenségi sorozatát az országos bajnokságokon.

A ZAC csapatának serdülő ob-n érmes atlétái, balról Dienes Mátyás, Hír Csenge, Krasznai Anna és Takács Dóra, akik közül Dienes és Takács kétszer állhatott a dobogó legfelső fokán (Fotó: a szerző)


A zalaegerszegiek egyik ezüstérmét Hír Csenge érte el a 3000 m-es síkfutásban. Góczán István edző tanítványa 10:50,84 perc alatt teljesítette a távot. A másik ZAC-ezüstérem Krasznai Anna birtokába került, aki 45,28 mp alatt ért célba a 300 m-es gátfutásban Csiszár Attila tanítványa.

A megyeszékhelyiek további hét döntős helyezést értek el az ob-n: negyedik lett Varga Eszter 80 m és 300 m gáton, valamint Krasznai Anna magasugrásban. Hír Csenge 1500 m-en, Krasznai Anna pedig távolugrásban zárt az 5. helyen, Varga Eszter 100 m-en 6., míg Horváth Sarolta diszkoszvetésben ért el 7. helyezést.

A Keszthelyi VDSE fiataljai is ott voltak a tatabányán rendezett országos bajnokságon. Közülük a legjobb eredményt Gárdos Piroska érte el. Kardos József edző tanítványa a serdülők 800 méteres síkfutásában 2:21,67 perces idővel alig maradt le a dobogóról és ért célba a negyedik helyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!