Sport

2015.09.03. 13:54

Dobogós célok az élvonalban

Zalaegerszeg - A hétvégén tekében si beindul a nagyüzem: valamennyi bajnokság megkezdődik. Az élvonalat jelentő Szuperligának ezúttal is érmes reményekkel vág neki a legutóbbi pontvadászat két második helyezettje, a ZTK-FMVas férfi, és a ZTE-ZÁÉV TK női együttese.

Kerkai Attila

A ZTK-FMVas itthon rajtol, Fehér László, a csapat játékos-edzője pedig fontos változással kezdte beszélgetésünket: hazai találkozóikat ezentúl egy órával később kezdik, azaz most szombaton is 13 órakor nyitnak az ifjúságiak a Péti MTE ellen, majd őket követik a felnőttek.

A változásoknál maradva, a férfi mezőny két csapattal bővült, 12 tagú lesz, emiatt nem rendeznek majd rájátszást, hanem a mezőny tagjai oda-visszavágó alapon, 22 mérkőzésen döntik el a helyezések sorsát.

A legfontosabb változás pedig a csapat életében az volt a nyáron, hogy Farkas Sándor közel tíz év után elköszönt a ZTK-tól, és az FTC-be igazolt. Egy érkező van, Takács Tamás, a cél pedig továbbra is a dobogó.

- Ezzel a kerettel nem is lehet más célkitűzést megfogalmazni mondta Fehér László. - Ezen belül a második helyet is megcélozhatjuk, hiszen az aranyra újra leginkább a Szeged esélyes. Az ezüsthöz viszont még több munkára lesz szükség, és nem is csak edzéseken, hanem mentális szempontokat figyelembe véve. Azzal, hogy nem lesz rájátszás, megnő a találkozókon belüli szettarány jelentősége is, hiszen a végén akár dönthet ez is egy-egy helyezés sorsáról.

Fehér László elmondta: a fiatalok még nagyobb szerephez juthatnak a találkozókon.

- Pákai Zsolt és Kozma Károly is több lehetőséget kaphat, de ide sorolom a felnőtt egyéni bajnoki címmel rendelkező, de még jövőre is ifikorú Pintér Károlyt is - folytatta. Igaz, utóbbi játékosunk most éppen pihen, hiszen egy egészségügyi probléma miatt kihagyott néhány hetet, de ha minden jól megy, talán egy hónap múlva már ő is visszanyeri erejét. Októberben indulunk az Európa-kupában, s az első hat között kell végeznünk ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában folytassuk, ami elérhető. Adottak a feltételek ahhoz, hogy a csapat kihozza magából a maximumot. Meg akarjuk hálálni a támogatást azzal, hogy megmutatjuk: érdemes a csapatunkba fektetni.

A ZTE-ZÁÉV TK a sorsolás szeszélye folytán a női Szuperliga első három fordulójában idegenben szerepel. A nehézségek ellenére Baján János bízik a sikeres rajtban. Az egerszegiek szombaton a Dynamic vendégei lesznek Bábolnán, 10 órától.

A csapat az előző idényben hosszú ideig harcban volt a bajnoki címért, és végül a 2. helyen zárt. A nyári szünetben mindössze Baracsi Ágnes távozott a csapattól, helyére érkezett a szülési szabadságról visszatérő Molnár Anikó.

Anikó visszatérése mellett örömhír, hogy Jandovics Dóra is tudja vállalni a mérkőzéseket. A fővárosban tanul, és a BKV Előre pályáján készül hét közben, hétvégéken pedig a csapat rendelkezésére áll így a változásokról Baján János edző.

A hölgyeknél ellentétben a férfiakkal maradt a tízcsapatos létszám, és nem változik a bajnokság lebonyolítása sem: marad a rájátszás, hogy legyen elegendő mérkőzés.

A ZTE ZÁÉV a dobogóért játszó csapatok között kívánja zárni az alapszakaszt.

- A kereteket egyre kevesebb játékos alkotja, ők viszont kitartanak a teke mellett - hangoztatta Baján János. - Az első öt között a helyezéseket a pillanatnyi forma dönti el. Remélem, hogy a két vezéregyéniség, Airizer Emese és Csurgai Anita mellé felzárkóznak a többiek. Erre a legnagyobb esélye Szabó Mártának van, mert Horváth Katalin sajnos továbbra is sokat bajlódik sérüléssel. Előbbinek jót tett, hogy részt vehetett a felnőtt vb-n. Szépen fejlődik Kovács Dóra, és a felkészülés során a többiek is becsülettel dolgoztak. Idén is vállaljuk a nemzetközi szereplést, Németországban, az Európa Kupán veszünk majd részt. Bizakodom, hogy jobban szerepelünk, mint az elmúlt évben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!