Sport

2017.03.09. 18:45

Csak Fuisz kevés volt - A Vadmacskák SE kikapott Tatabányán

A női amatőr NB I-es kosárlabda-bajnokságban a Kanizsai Vadmacskák együttese a Tatabánya ellen lépett pályára idegenben és a rutinos hazaiak ezúttal is nyertek a kanizsaiak ellen.

Kühne László

Tatabányai KC–Kanizsai Vadmacskák SE 68-46 (9- 13, 26-19, 18-11, 15-3)

Tatabánya, 100 néző. Jv.: Bódis, Győrfy L.

Kanizsa: Fekete (6), Fuisz (26/6), Hegyi (2), Zsámár (7), Bánhegyi (3). Csere: Gutai, Kovács N., Kötő, Baa (2), Scheiber. Edző: Gábor Erzsébet.

A nagykanizsaiaknak korábban elmaradt egy mérkőzése a PINKK SE-vel szemben, ott versenybizottsági határozatra várnak, jöhetett hát a tatabányai találkozó, melyen jól kezdtek Zsámár Lili és Fekete Csilla pontjaival. A dél-zalaiak előnye egészen a negyed végéig megmaradt. A második tíz perc elején a KVSE játéka pontatlanná vált és a hazaiak hét ponttal elhúztak. A 15. perctől Fuisz Viktória zsinórban dobott 17 pontot, mellyel fel is zárkóztak Gábor Erzsébet tanítványai három pontra. Nagyszünet után továbbra sem volt a kanizsai támadásoknak ritmusa, sokat hibáztak, amit a hazaiak kihasználtak és biztos előnyt szereztek. A záró etapban mindkét együttes kevés kosarat ért el, akkor inkább már a küzdelem dominált.

Gábor Erzsébet: „Az első negyedet kivéve valamennyi játékrészben alulmaradtunk. Fuisz Viktóriának ezen a mérkőzésen nem volt társa, egyedül nem tudta felvenni a versenyt a rutinos tatabányaiakkal szemben.” Jó: Fuisz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!