Sport

2017.02.10. 18:47

Csak a ZTE NKK védekezése dicsérhető

Zalaegerszeg - A női kosárlabda NB I A-csoportjában a remek formában lévő KSC Szekszárdot fogadta a ZTE NKK. Az eleve esélyesebb vendégek a második negyedben szerzett előnyüket a találkozó végéig megőrizték és pontosabb játékuknak köszönhetően megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Zalai Hírlap Sport

ZTE NKK-Atomerőmű KSC Szekszárd 55-72 (13-14, 14-22, 15-18)

Zalaegerszeg, 200 néző, Jv: Pálla, Kulcsár, Gyuris. 
ZTE NKK: Nagy 17/9, Böröndy D., Burkholder 12/3, Bays 8, Hegedüs-Őri 9/3. Csere: Gáspár-Szalay 2, Orsó, Kovács G., Horváth 5, Böröndy V. 2, Vezetőedző: Gáspár Dávid. 
Szekszárd: Studer Á. 10/6, Bálint 12/6, Erkic 16/3, Theodoreán 12/6, Lisec 8, Csere: Studer Zs., Pirsic 12, Gereben 2, Vezetődző: Zeljko Djokic. 

Jól kezdtek a hazaiak és a 3. percre 8-2-re elhúztak. A lassan ébredő Szekszárd Lisec pontjaival hamar felzárkózott. Keményen védekezett mindkét csapat, de sok volt a ponttalanság a támadásaikban. A negyed felénél Bays büntetőivel újra hat ponttal a ZTE NKK vezetett (12-6). A játékrész végére légiósai kosaraival átvette a vezetést a vendégcsapat (13-14) és a második játékrész elején a tolnaiak védekezése nem ízlett a hazaiaknak és zavarukban sok labdát veszítettek. Továbbra sem találta ritmusát a zalai együttes, a vendégek közel öt perc alatt 13-0-át futottak, míg a ZTE csak a negyed felénél Bays révén tudott szépíteni (15-27). Gáspár Dávid feddő szavai használtak, mert határozottabb lett a lányok védekezése és jöttek a pontok is. Nagy Dóra hármasával és büntetőivel zárkózott a ZTE. A vendégek Erkic remek játékának köszönhetően tartották előnyüket és kilenc pontos vezetéssel mehettek a nagyszünetre (27-36).

Nagy Dóra volt a ZTE NKK legjobbja a pénteki találkozón a Szekszárd ellen.
Fotó: Pezzetta Umberto


A harmadik negyedet koncentráltan kezdte a ZTE NKK, de erőfeszítéseik ellenére a vendégek tartották a tíz pont körüli távolságot. A Szekszárd taktikusan játszott és a negyed végére növelni tudta előnyét (40-54). A záró játékrészt jobban kezdték a vendégek és lerohanásokból szereztek pontokat. Miután szorított a védekezésén a ZTE NKK, hasonlóképpen indításokból zárkóztak (50-62). A hajrában a pontosabban célzó Szekszárd irányított és kihasználta a hazaiak üresjáratait. A végére még maradt egy Bálint hármas, amivel kialakult a végeredmény.

 

 

Gáspár Dávid: „Védekezésben mutattuk a jobbik arcunkat, sok labdát szereztünk, de támadásban nagyon pontatlanok voltunk. Ez is közrejátszott a vereségünkben.” 

Zeljko Dokic: „Gratulálok a ZTE csapatának, mert nagyon jól felkészült a játékunkból. Támadásban jól teljesítettek a lányok, a palánk alatt határozottabbak voltunk ellenfelünknél. A győzelmet a hét elején megsérült és az egész szezonra kidőlt játékosunknak, Maja Scekic-nek ajánljuk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!