Sport

2016.09.25. 17:17

Bravúros pontmentés Felcsúton

Történelmi mérkőzést játszott vasárnap a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata a Puskás FC ellen. Az egerszegiek bajnoki találkozón még nem szerepeltek a felcsúti Pancho Arénában, de eljött ez a pillanat is. A ZTE pedig nem tért haza üres kézzel: az egyik pontot hazavitte.

Kerkai Attila

Puskás Akadémia FC – ZTE FC 2-2 (2-0)

Pancho Aréna, 1567 néző. Jv.: Szilasi (Takács G., Mohos). 

Puskás FC: Hegedüs – Heffler, Fényes, Spandler, Tóth B. - Márkvárt, Sándor Gy. - Pekár (Óvári, 87.), Lencse, Nagy Zs. (Molnár Cs., 81.) - Tischler. 
Vezetőedző: Szijjártó István. 

ZTE FC: Szappanos – Sundas (Nagy T., 39.), Króner, Forgács, Deutsch – Patvaros – Babati, Kretz, Végh (Szakály A., 58.), Jakab – Bobál. 
Vezetőedző: Csató Sándor.  

Gólszerzők: Pekár (27. - 11-esből), Lencse (29), ill. Bobál (71.), Forgács (86.).

Sárga lap: Nagy T. (88.).


Családi napot tartotta  Puskás Akadémia vasárnap, így a Pancho Aréna mellett nagy volt a nyüzsgés. Bent aztán az Animal Cannibals duó próbálta tűzbe hozni a mérkőzésre érkezőket, de maradjunk annyiban,  nem sok sikerrel, ám a taps azért nem maradt el... Az egerszegieket nagyjából nyolcvan szurkolójuk is elkísérte Felcsútra és a ZTE határozottan kezdett. Ahogy a házigazda is, a 9. percben Szappanost támadta Tischler, és bele is tudott szúrni a  labdába, így hozzá került, majd kisodródva balról a kapufát találta el.

Bobál  Gergely


Egy perc múlva pedig már ZTE-helyzet következett: Kretz harcossága kellett ahhoz, hogy Bobál induljon, de a zalai támadó hkivárt, nem lőtt és ki is vezette a labdát. Mindkét felvállalta a támadófutballt , így mozgalmas volt a találkozó, ám kevés helyzet adódott, főleg amiatt, mert a támadásbefejezéseknél sok volt a hiba. A 27. percben  aztán megszerezte a vezetést a Puskás. Lengyel fordult le Sundasról,  a hazai támadó lába összeakadt a védőével, így  büntetőt lőhetett a Puskás, Pekár pedig nem hibázott, 1-0. Két perc múlva pedig már 2-0 volt... lencse lépett ki középen, aki 14 méterről szépen ellőtte a labdát a kiinduló Szappanos mellett. 

Az az igazság, hogy a gólok előtti percekben már Puskás kezdett dominálni, főleg a középpályán tűnt hatékonyabbnak a játéka és később is. Azt azért jegyezzük meg, élvonalban kipróbált játékosokból nem volt hiány a házigazdánál, a 35. percben pedig Szappanosnak kellett nagyot védenie Nagy lövésénél. Kényszerű csere következett a zalaiaknál: Sundas jelezte, hogy a vádlija „megadta magát”, akinek a helyére Nagy Tamás érkezett. Még a szünet előtt újabb zalai csere következett, Babati dereka sem bírta (még az első percben kapott rúgást a hátára), Gottfried váltotta.

Az egyenlítő, Forgács András


A második félidőre ha nem is volt teljesen reménytelen a ZTE FC helyzete, de innen már elég nehéznek tűnt visszajönni a meccsbe. Ehhez több poszton is sokkal jobb teljesítmény kellett volna, s mivel két cserét  kényszerűségből már elhasznált  Csató Sándor, igazából nagyon nem is tudott frissíteni.  A ZTE persze próbált előre menni, de a házigazda mintha egy kissé vissza is állt volna, így pedig nem tudtak a zalaiak a védelem mögé kerülni.



A legnagyobb gond mégis az volt, hogy nem volt pontos a zalaiak játéka. A hetvenedik perchez közeledve  viszont  már elégedetlen hangokat is lehetett hallani a hazai sorokból, hiszen a ZTE-nél volt többet a labda, jobban futballozott és szépített is. A 71. percben Kretz adott pontos passzt Bobálnak, aki szépen lefordult őrzőjéről és kissé jobbról, 12 méterről szépen továbbított a kapuba, 1-1. Élénkebb lett a mérkőzés, zalai szempontból pedig reálisnak tűnt  akár a pontszerzés lehetősége is.

 



Az egerszegiek mindent megtettek ezért, a 85. percben Kretz szépen lépett ki és alig lőtt fölé, aztán a 86. percben Forgács tört előre, remekül kapta vissza a kényszerítőt és 15 méterről  laposan lőtt a hálóba, 2-2. A ZTE FC ment előre a győzelemért és a Puskás is, így jó kis meccs lett a végéből. Gól nem született több, ám az, hogy a ZTE FC kétgólos hátrányból visszakapaszkodott mindenképpen bravúrnak könyvelhető el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!