Sport

2017.02.20. 15:55

Bobál Gergely edzésen már betalált így, bajnokin még nem

Zalaegerszeg - Bobál Gergely szerint az olyan megoldásokra, melyet ő is választott, előre nem lehet felkészülni, hiszen azokat a helyzet hozza. Végül jó döntést hozott a ZTE FC támadója, ollózós gólja csapatának pontot hozott az NB II tavaszi nyitányán Siófokon.

Kerkai Attila

A ZTE FC a hajrában, annak is a legvégén egyenlített Siófokon, s legalább az egyik pont meglett, de persze a zalai futballisták is azt szerették volna, ha mind a hármat bezsebelik. A Siófok már a 2. percben vezetett, hiszen kihagyott a zalai védelem, ami után 87 percig hiába küzdött, brusztolt az egerszegi együttes, csak nem jött össze neki a gól. A 89. percben aztán Bobál Gergely az ötösnél egy röviden kifejelt labdát háttal a kapunak, a jobb sarokba lőtte.

Egy héttel korábban, az Újpest elleni MK-meccsen éppen a ZTE ellen hasonló gólt lőtt az újpesti Enis Bardhi, úgyhogy Bobált először arról kérdeztük: ennyire megirigyelte azt a találatot?

- Megnéztem a mérkőzés felvételét, s azt kell mondanom, szerencsém is volt, de egyébként más megoldás már nem volt ellőni a labdát - mondta szerényen a támadó, hiszen a mozdulat mindenképpen szépségdíjas volt, s nem biztos, hogy mindenki így tudta volna a kapuba ollózni... - Edzéseken egyébként lőttem már ilyen gólokat, de bajnokin most először sikerült. Az újpesti Bardhinak sem volt más választása, mint ez és kellően váratlan egy ilyen mozdulat. Sem a támadó, sem a kapus nem tud előre készülni rá.

A gól szép volt és egy pontot ért, ám Bobálnak volt még előtte egy nagy helyzete. Azt jobbal lőtte és fölé.

Bobál Gergelyt itt éppen Mogyorósi József próbálja megállítani. A végén tehetetlenek voltak... Fotó: Szekeres Péter

- Sajnos rossz döntést hoztam, hiszen azt hittem, hogy közelebb van a védő és lőni kell, pedig még lehetett volna igazítani a labdán - ismerte el Bobál Gergely. - A labda fölé ment, s ha az bemegy, szerintem akkor megnyerjük a találkozót. Nyomás alatt tudtuk tartani a Siófokot, és ha az egyenlítés után van még négy-öt perc, szerintem benne volt a játékunkban a győztes találat is. Sajnos rosszul jöttünk ki az ősz végéből, majd jött a kupameccs és a vereség, aztán a bajnoki nyitányon már a 2. percben hátrányban voltunk, ami felért a csapatnak egy gyomrossal. Abban bízok, hogy ez a tendencia most már fordul, s mindenképpen próbálunk feljebb kapaszkodni, hiszen a csapatban több van.

A ZTE FC-nek mindenképpen javulnia kell, ezt mindenki elismeri. Siófokon a bekapott gól után megvolt a mezőnyfölény, de meddőnek bizonyult ez sokáig. Főleg az első félidőbeli játék tűnt nagyon ötlettelennek, nincs meg a kellő határozottság és a váratlan megoldás is. A második félidőre a zalaiak játéka feljavult, de csak az utolsó húsz percre sikerült valóban gólt ígérő akciókat vezetni. S akkor is kellett az a bizonyos, előre nem látható játékhelyzet, amiről Bobál Gergely is beszélt.

Csató Sándor, a ZTE FC vezetőedzője a találkozó után elmondta, ettől a héttől nagyon bízik benne, hogy már minden kerettag edzésbe áll. Vasárnap a Nyíregyháza érkezik Egerszegre, a találkozó időpontja pedig annyiban változott, hogy 15.30-tól rendezik, mert a televízió is közvetíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!