Tervek szerint haladnak

2019.01.17. 20:00

Bíznak a hasonló, sikeres folytatásban a Kanizsa VSE pólósai

A Kanizsa VSE OB I B-s vízilabdaegyüttese tulajdonképpen imponáló teljesítménnyel vezeti csoportja tabelláját, hiszen tíz mérkőzés után kilenc győzelem és mindössze egyetlen vereség áll a neve mellett.

Khüne László

Ludányi Kadosa (kék pólóban) csapatával harcban akar lenni az élvonalért Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Ludányi Kadosa tanítványai így várják a január végi folytatást, amikor is éppen azzal az Angyalföldi Sportiskolával mérkőznek hazai környezetben, amely gárdát négy ponttal előzik meg a tabellán.

– Az alapszakasz felének zárásaként pont egy fontos rangadót nyertünk meg az YBL ellen, így lett az angyalföldiekkel szembeni mecscsünk is kiemelt fontosságú január 26-án – fogalmazott a kanizsaiak fővárosi illetőségű trénere. – Az ősszel gyakorlatilag csak az az egy vereség volt a hibánk, melyet még október végén a Neptun ellen szenvedtünk el Nagykanizsán. Az azt követő szereplésünkkel viszont, úgy érzem, javítottunk, vezetjük is a tabellát, s elmondhatjuk, jó úton járunk.

Ludányi Kadosa (kék pólóban) csapatával harcban akar lenni az élvonalért Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– Számított erre a jó szereplésre?

– Nyugodtan mondhatom, igen, hiszen a célunk továbbra is sportágunk legfelső osztálya.

– Mekkora szerepe volt ebben a nyári játékosmozgásnak?

– Inkább az volt a döntő tényező eddigi szereplésünket tekintve, hogy gyakorlatilag kétszer annyi edzést végzünk, mint tavaly ilyenkor. Természetesen a játékosállomány is nélkülözhetetlen egy remeklés esetében, és tudtuk már korábbról is, hogy kikkel dolgozhatunk.

– Kiket lehetne akkor külön is kiemelni abban, hogy jelenleg ilyen jól áll a csapat?

– Nos, Dobay Gergelyt valóban megválasztottuk a klubnál az elmúlt esztendő legjobbjának, Pelle Balázs is sokszor nyújtott jó teljesítményt, de megmondom őszintén, nem vagyok híve ennek a kiemelésnek. Inkább maradjunk anynyiban, hogy a teljes kanizsai együttes jól teljesített. Meg aztán még itt van előttünk bőven az alapszakasz második fele, s inkább arra kell koncentrálnunk, hogy ne kövessünk el újabb hibát, és akkor bizakodva várhatjuk a rájátszást a tavasszal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában