Meghosszabbították a szerződését

2019.05.22. 15:51

Babati Benjamin: újabb egy év a ZTE FC-ben

Az élvonalba jutott a ZTE FC labdarúgó csapatának kapitánya, Babati Benjamin a nyáron lejáró szerződését újabb egy évvel hosszabbították meg szerdán. A csapatkapitány elmondta, számára nem is volt kérdés, hogy maradni fog.

Kerkai Attila

Babati Benjamin, a csapatkapitány 15 gólig jutott és ő lett együttese házi gólkirálya is Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Babati Benjamin, a ZTE FC saját nevelésű labdarúgója még csak 24 éves, de már ő viselte a most zárult szezonban is a csapatkapitányi karszalagot. Szerdán pedig újabb egy évre kötelezte el magát a kék-fehérekhez.

– Június végén lejárt volna a szerződésem, de nem volt kérdés, hogy a klub újabb ajánlatát elfogadom – mondta el lapunknak Babati Benjamin, amikor megkerestük. – Új szerződést kötöttünk, ami egyelőre újabb egy évre szól.

Babati Benjamin, a csapatkapitány 15 gólig jutott és ő lett együttese házi gólkirálya is Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Babati Benjamin a 29. fordulóban Dorogon még betalált, de aztán megsérült. A feljutás kiharcolásakor Cegléden egy félidő erejéig még beszállt, adott egy fontos gólpasszt, de rásérült a korábbira, így a szezon végén nem lépett pályára. Összesen 15 gólig jutott, amivel a csapat házi gólkirálya is lett, s ha az átlagát vesszük, akkor 38 forduló alatt elérhette volna a képzeletbeli húsz találatot is. Nem sajnálja hogy így alakult? – kérdeztük tőle.

– Egyáltalán nem bánom, hogy a hajrában nem játszottam, hiszen a legfontosabb az, hogy felépüljek – mondta a támadó. – Mindez csak arra vonatkozik: nem bánom, hogy nem kockáztattunk többet, mert természetesen jó lett volna futballozni és azt gondolom, hogy lett is volna még pár gól a lábamban... A sérülés más csak ilyen, most közbeszólt, de majd jövőre elérem a húsz találatot... Amúgy most is kezelésre járok, de ígérem: a június 24-i első edzésre teljesen egészségesen érkezek!

A ZTE FC-vel kapcsolatban megkezdődtek a találgatások, kik érkezhetnek. Mindez természetes, hiszen újra NB I-es lett, így vonzóbb csapat már, mint volt a második vonalban. A napokban az FTC-től távozó Böde Dániel neve is felmerülta hazai sajtóban, mint lehetséges érkező, aztán a Liverpool-nál a nyáron lejáró szerződésű Bogdán Ádám kapusé is (szerdán már a Honvédot és az Újpestet is a lehetséges kérők közé sorolták), de nem kell ezen csodálkozni. Az átigazolási piac most kezd nyitni, a ZTE FC is keresi a lehetőségeket, és a menedzserek is a klubot, hogy kit ajánlanának... A kék-fehéreknél nem is titkolják, öt-hat labdarúgót szeretnének igazolni a kezdőcsapatba, információink szerint a kiszemeltjeik már hetek óta megvannak. A találgatásokkal kapcsolatban egyébként Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója reagált a klub honlapján, miszerint átigazolási pletykákra nem szeretnének reagálni. Azt is hozzátette, megérti, hogy a média és a szurkolók is hírekre vágynak, de türelmet kért és amint egy új játékossal aláírt szerződésük lesz, azonnal bejelentik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában