Kezdi visszakapni a gólpasszokat...

2019.02.11. 19:43

Babati Benjamin: „Fel sem merült, hogy ne nyernénk”

Amilyen messze kellett utaznia a ZTE FC NB II-es labdarúgó-csapatának, végül olyan jól sikerült számára a legutóbbi hétvége. A Békéscsabán aratott 2-1-es sikerrel ugyanis Dobos Barna vezetőedző együttese pontszámban beérte az éllovas Gyirmótot, az harmadik Kaposvárt pedig kissé „lerázta”.

Kerkai Attila

A békéscsabai Király Patrik fedezi a labdát Babati Benjamin elől, de az egerszegiek támadója kétszer is talált módot arra, hogy szabadon maradjon és gólokat lőjön Fotó: Szekeres Péter

A ZTE FC sikere mellett ugyan­is a Gyirmót 1-1-es döntetlent ért el a Váccal, a Kaposvár pedig hazai pályán kapott ki (2-0) a Budaörstől. A ZTE és a Gyirmót 47-47 pontos, a Kaposvárnak hárommal kevesebb van, de nem kell még számolgatni... „Elég” lesz csak nyerni.

A békéscsabai Király Patrik fedezi a labdát Babati Benjamin elől, de az egerszegiek támadója kétszer is talált módot arra, hogy szabadon maradjon és gólokat lőjön Fotó: Szekeres Péter

A ZTE FC vasárnap Békéscsabán azt is bizonyította, hogy bárkit és bárhol képes megverni. Dobos Barna csapata végig irányította a találkozót, góljait szép támadásokból szerezte, és a győzelmen túl a találkozó másik nagy hozadéka, hogy egy rangadón is kézben tartotta az irányítást. Ami az erős csapatok jellemzője, a ZTE FC pedig most már kellően erős, hogy reálisan megcélozza az NB I-be jutást, ami a célja.

A mérkőzésen Babati Benjamin két gólt szerzett, s mindkétszer Bobál Gergely szolgálta ki, aki viszont az előző, Győr elleni meccsen duplázott. Babati Benjamin egy percig nem érezte úgy, hogy pontokat veszíthetnének.

– Tényleg az volt az érzésem, hogy sokkal jobbak vagyunk, bennem például egy percig sem merült fel, hogy ne nyernénk meg ezt a mérkőzést – mondta a ZTE FC duplázója, egyben csapatkapitánya. – A vasárnapi meccsen már úgy kezdhettük a játékot, hogy tudtuk, a Gyirmót ikszelt és kaposvári pontvesztés esetén őket is leszakíthatjuk. Ehhez persze győzni kellett, ami sikerült. Hozzáteszem, remek labdákat kaptam Bobáltól, az első abszolút ziccer volt, a második kissé nehezebb szituáció lett, hiszen a kapus és egy védő is érkezett.

Babati Benjamin szerint az, hogy ilyen jól „összepasszolnak” Bobállal, annak is köszönhető, hogy a támadó korábban egy szezont már eltöltött a ZTE színeiben. Akkor is jól megértették egymást...

– Ha jól emlékszem, Bobál Geri abban a szezonban 12 gólt lőtt nálunk, én pedig nyolc gólpasszt adtam neki, úgyhogy most kezdek visszakapni ezek közül… – folytatta Babati Benjamin, és lehetett érezni a hangján, hogy lesz ez még téma kettejük között. Na persze a lehető legjobb értelemben. – Ismerjük egymást, tudjuk, kinek milyen a stílusa, és ez is számít. Ám a legfontosabb, hogy folytatni tudjuk a sikerszériát. Két győzelemmel kezdtük a tavaszt, vasárnap jön hozzánk a Nyíregyháza, majd megyünk Kaposvárra. Nem mondom, jó lenne, ha nem veszítenénk pontokat ezeken sem. Két nehéz meccsen már túljutottunk, most két hasonló következik. Miért ne sikerülhetne…?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában