Országos bajnokságok

2019.05.16. 20:57

Az utánpótláskorú zalai vívók hatodik és hetedik helyezése csapatban

Az utánpótláskorú zalai vívók az elmúlt hetekben ott voltak korosztályaik országos bajnokságain.

Kerkai Attila

ZVE gyermek korosztályú, 6. helyezett leánycsapata Fotó: ZVE

A vívók gyermek korcsoportos országos bajnokságán Hódmezővásárhelyen a ZVE tagjai közül a tőrözőknél nagy létszámú mezőnyben Moór Sámuel jutott a legjobb 16 közé, ahol végül a 13. helyen végzett. A leányoknál Simon Borbála volt nyolcaddöntős, ő szintén a 13. helyen végzett. A csapatok versenyében a legjobb zalai eredményt a ZVE két csapata közül az Antal Katalin, Kiss Anna, Simon Borbála, Tóth Abigél összeállítású együttes érte el, amely a 6. helyen végzett. A fiúknál a Benedek Csongor, Kiss Botond, Moór Sámuel, Szabó Bálint összeállítású egység a 9. helyen végzett. A ZVE tőrözői a bambi és serdülő korcsoport bajnokságán is részt vettek. A fővárosi viadalon leányoknál a bambi korosztályban eddigi legjobb eredményüket elérve ketten is nyolcaddöntőben voltak: Habuczki Vanda a 14., míg Makaró Hanna a 15. helyezést szerezte meg. A fiúk küzdelmeiben a legjobb 16 közé Szabó Bálint jutott be, aki szintén eddigi legjobb eredményét könyvelheti el egyéniben: szoros küzdelemben maradt alul a nyolc közé kerülésért és végül a 11. helyen végzett.

ZVE gyermek korosztályú, 6. helyezett leánycsapata Fotó: ZVE
Az NTE 1866 serdülő fiú kardozói hetedikek lettek Fotó: NTE
A ZVE gyermek tőrözői a 9. helyen zártak Fotó: ZVE

A serdülők országos bajnokságán Budapesten a kardozók között az NTE 1866 vívói indultak. A fiúk között egyéniben nem jutott a legjobb 16 közé egyetlen kanizsai versenyző sem. A másnapi csapatbajnokságon az NTE 1866 csapata (Burján Bánk, Tóth Regős Bence, Tóth Áron és Rózsás János) bejutott a legjobb nyolc közé, s végül a Törökbálintot legyőzve a 7. helyen végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában