Sport

2007.06.13. 02:27

Az őszi világbajnokság jegyében versenyeztek

Nagykanizsa (kv) - A lábtollasok országos ranglista kupasorozata ötödik fordulóján is sikeresen szerepeltek a házigaz- da Zemplén SE játéko- sai, akik női és férfi egyéni és páros számokban is az élen végeztek.

Szalabán Attila

Sorozatban ez volt az ötödik ranglistaverseny, ahol csak nagykanizsai lábtollas végzett az élen, ugyanis a zemplénesek legjobbjait 2007-ben még senki nem tudta legyőzni. - Nagy volt a tétje a Kanizsa Ford Kupának, hiszen hétből öt versenyszámban még nincs lezárva a vb-részvételt biztosító ranglista - mondta Budavölgyi Kálmán, a Zemplén SE vezetője, aki papírformaként könyvelte el, hogy a hazai viadalon is az itthon nyolc éve veretlen Budavölgyi Veronika-Gozdán Ágota duó nyert, míg a harmadik helyen a cserszegi lányok (Mile Alexandra, Skornyák Szilvia) végeztek. Férfi párosban (18 induló) szintén magabiztosan nyert a Hartai Attila, Takács Endre (ZSE) duó, női egyéniben (25 induló) pedig ezúttal csak zalai versenyző állt a dobogón: 1. Budavölgyi Veronika (Zemplén SE), 2. Gozdán Ágota (Zemplén SE), 3. Mile Alexandra (Cserszegtomaj) és Végh Dóra (Zemplén SE). Férfi egyéniben (28) a kirobbanó formában versenyző Hartai Attila (ZSE) szerezte meg a győzelmet. Akárcsak a női és férfi csapat versenyszámokban, a női egyéni ranglista élén is két nagykanizsai játékos (Budavölgyi, Gozdán) áll, így nagy valószínűséggel ők alkotják majd az őszi szolnoki-újszászi világbajnokságon a válogatottat, s a férfiaknál Hartai Attila szintén megerősítette a helyét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!