Foci

2017.09.28. 18:53

Az ősz rangadója a vasárnapi Csács-NSE–Nagykanizsa derbi

A megyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában ismét csúcsrangadó következik, hiszen vasárnap (16.00) Nemesapátiban két olyan együttes találkozik, amely a legutóbbi kiírásban is fej-fej melletti harcot vívott a bajnoki címért. A mostani pontvadászatban is a cím egyik legfőbb várományosa a Kaposi Transport Csács-NSE és a Nagykanizsa.

Kerkai Attila, Kühne László

Idén áprilisban a Csács-NSE–Nagykanizsa találkozó a bajnoki cím szempontjából is döntő jelentőséggel bírt. Akkor a kanizsaiak 1-0-ra nyertek, s az akkori főszereplők közül Éder Tamás (balról) és Péntek Adrián ismét összecsaphat, a háttérben sárga-fekete csíkos mezben a találkozó egyetlen gólját elérő Nagy Gergő és Horváth András. Vélhetően ők sem lesznek vasárnap mellékszereplők

Fotó: Katona Tibor

Az előzmények és a jelenlegi állás szerint is egy nagyon jó és éles mérkőzés várható vasárnap a két csapat között. A címvédő Nagykanizsa eddig még pontot sem vesztett, vezeti a tabellát, de a második Csács-Nemesapáti hat győzelme mellett is csak egy alkalommal ikszelt.

Az a találkozója is hasonló „kaliber” volt, lévén, az aranyéremre harmadikként pályázó Hévíz ellenében érte el.

Sebők Józseftől, a Kaposi International Transport Csács-NSE edzőjétől a derbi előtt először is azt kérdeztük: mennyiben lehet a tavaszi találkozójuk visszavágójának tekinteni a vasárnapit.

– Ezt a mérkőzést már nem nevezném visszavágónak, hiszen új évet kezdtünk mindketten, ráadásul új szereplőkkel, viszont az is igaz: ugyanolyan komoly téttel bír ez a találkozó is, mint a tavaszi – kezdte ezzel esélylatolgatását Sebők József.

Idén áprilisban a Csács-NSE–Nagykanizsa találkozó a bajnoki cím szempontjából is döntő jelentőséggel bírt. Akkor a kanizsaiak 1-0-ra nyertek, s az akkori főszereplők közül Éder Tamás (balról) és Péntek Adrián ismét összecsaphat, a háttérben sárga-fekete csíkos mezben a találkozó egyetlen gólját elérő Nagy Gergő és Horváth András. Vélhetően ők sem lesznek vasárnap mellékszereplők
Fotós: Katona Tibor

– Megyei szinten nagyon jó együttesek találkoznak, a kanizsaiak most is az NB III-as szereplés kiharcolására koncentrálnak. Ám ne feledjük, hogy mi pedig itthon játszunk és nekünk is vannak céljaink... Két veretlen együttes találkozik, s noha még sok mérkőzés van a zárásig, a mostani meccs eredménye már befolyásolhatja a későbbi végeredményt is.

Tapasztalt játékosok terén valamivel a nemesapátiak állnak jobban, hiszen a nyáron érkezett Marian Sluka és Safet Jahic élvonalbeli múlttal bírnak. S hogy mennyit számíthat mindez?

– Tény, hogy több rutinos labdarúgónk van, azonban azt ne feledjük, hogy a Kanizsa azért hét közben többet készülhet együtt, s ez is fontos szempont – válaszolta Sebők József. – Mindig a győzelemre játszunk, így lesz ez most is, pontot vagy pontokat akarunk szerezni. Kikapni semmiképpen, s aki most három pontot szerezne, az dupla értékkel bírna.

– Természetesen készülünk mi is a rangadóra, hiszen mégiscsak a tabella első két helyezettje mérkőzik majd vasárnap egymással Nemesapátiban – kezdte Gombos Zsolt, a kanizsaiak vezetőedzője.

– Taktikailag is próbálunk mind jobban a topon lenni a találkozóra, ugyanakkor azt tegyük hozzá, mint minden rangadó, ez is háromesélyes és a napi forma is beleszólhat a mérkőzés kimenetelébe. Bizonyos tekintetben még az idény elején járunk, így túlzottan nagy jelentőséget nem lehet még tulajdonítani annak, milyen eredmény születik. Mondhatnám azt is, hogy a bajnokság végéig még sok víz lefolyik a Zalán. Mint vezetőedző, olyan módszereket igyekszem alkalmazni, melyekkel nem akarok túlzott terhet rakni játékosaim vállára.

Ettől függetlenül tény, rangadóra készülünk, szeretnénk a számunkra jó eredményt elérni és szurkolóinknak is örömet szerezni. Lényeges, hogy teljes kerettel tudunk utazni, vagyis sérülés miatt sem kell játékosokat nélkülöznünk. Aztán reméljük, hogy egy jó meccset vívhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában