Két mérkőzés az ELTE ellen

2019.05.14. 19:16

Az NB II-es kanizsai futsalosoknak pontlevonás miatt is hajtaniuk kellett

A Nagykanizsai Futsal Club néhány napon belül kétszer is megmérkőzött az ELTE legénységével a futsal NB II alsóházi rájátszásában. A fővárosi, korábbról halasztott bajnoki döntetlennel zárult, míg hazai környezetben győzött a Kanizsa.

Khüne László

Fehérben a kanizsai Szalai Dániel a csapat egy korábbi mérkőzésén Fotó: archív/Szakony

ELTE-BEAC–Nagykanizsai Futsal Club 3-3 (1-1)

Budapest. Jv.: Ibriksz.

Nagykanizsa: Pergel D. – Budai L., Koronczai, László D., Szalai D. Csere: Losonczi, Őri M. Edző: Bagó Gábor.

Gólszerzők: László D. (13.), Őri M. (30.), Koronczai (40.).

A hazaiak háromszor vezettek, de a vendégek mindannyiszor egyenlítettek. A zalai gárda második gólját Őri Martin szerezte, aki 17 évesen első NB-s futsalmeccsén léphetett pályára. Nagypályán egyébként a Letenye SE focistája, néhány éve pedig még a kiskanizsai tehetségek Horváth János-díján is elismerésben részesült – akkor még a Sáskák SE utánpótlásának tagjaként.

Nagykanizsa–ELTE 5-3 (3-3)

Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Vass I.

Nagykanizsa: Szakmeiszter Á. – Horváth E., László D., Novák L., Szakmeiszter J. Csere: Szőke R. (kapus), Losonczi, Őri M., Kollár P., Szalai D. Edző: Bagó Gábor.

G.: Szakmeiszter J. (2., 20.), Losonczi (5., 26.), Szakmeiszter Á. (40.).

Fehérben a kanizsai Szalai Dániel a csapat egy korábbi mérkőzésén Fotó: archív/Szakony

A változatosság kedvéért a hét nyitónapján ismét a kanizsaiak és az egyetemista klub futsalosai találkoztak, igaz, ezúttal Kanizsán csatározhattak a bajnoki pontokért. S ha már a pontoknál tartunk, az NFC annak tudatában léphetett pályára, hogy az együttestől három egységet levontak, információink szerint az utánpótláscsapatuk – május elejére „felhalmozódott” – harmadszori ki nem állása végett. Így volt hát igazi tétje a bajnoki mérkőzésnek, melyen gyorsan gólt is szerzett a hazai egység, bár a vendégek is elemükben voltak, vagyis kezdésként potyogtak is a találatok. Szakmeiszter János egyenlítése az első húsz perc végén a legjobbkor esett, aztán a nagy taktikai csatát hozó második felvonásban Losonczi Máté második gólja a 4-3-as vezetést jelentette a Kanizsának, a végén pedig a kapus Szakmeiszter Ádám büntetőből már a második gólját szerezte a bajnokságban, mellyel ki is alakult a végeredmény.

Bagó Gábor: „Örülök, hogy sikerült győznünk a szezon utolsó hazai mérkőzésén. Ismét lehetőséget tudtunk adni egy fiatal játékosunknak, Őri Martinnak, aki jó teljesítményt nyújtott. Szurkolóinknak köszönjük az egész éves támogatást, az egész ország megismerhette fanatizmusukat, amiért nagyon büszkék vagyunk rájuk, és köszönjük nekik a kitartást.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában